! Bila Si Gadis Berbicara !: Budak Malang Digilis lori ..

Tuesday, 18 October 2011

Budak Malang Digilis lori ..






 Malam tadi tengok Buletin Utama TV3.. mata aku terpana kat satu video tu dimana seorang budak dilanggar dan digilis lori. Then dibiarkan macam tu je .. errr..  kejadian berlaku kat China.. Budak tu dipercayai berusia lingkungan 2 tahun .Kesemua 18 orang yang lalu lalang depan budak perempuan tu buat bodo je dengan budak perempuan tu. Sampailah seorang tukang sapu sampah alihkan budak tu ke tepi.  
    


jom tengok video ni  :))




  •  tukang sapu tu pun alihkan sebab die ingat budak tu sampah kot ..  hahaha.. nama pun tukang sapu sampah kan. Agaknya kalau boleh sapu pun die nak sapu gak ye.. hahaha. 
  • Pelik +  geram bile tengok video ni.. macam mana la kan .. mane entah pergi perikemanusiaan dowg.. pelik2 .. huh! kata China negara maju ??
  •  Bayangkan kalau masyarakat Malaysia seperti ini ?  haha..  tak boleh hidup bile semua orang SELFISH !!  macam ni .. 
  • Tapi realitinya masyarakat di Malaysia tak macam ni. Kita baru je jatuh motor for example.. berduyun2 datang serbu .. adakah itu dikatakan bz body ?  x kan .. itulah prihatin ..  bagus ye rakyat Malaysia ni  


::  bangga jadi rakyat Malaysia 
Suka Entry ni? Like la !!

1 comments:

Coolman said...

kes bunuh bayi pon bnyk berlaku dimalaysia contoh cm nie..
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=116617005114030&id=100002971947966