! Bila Si Gadis Berbicara !: December 2011

Saturday, 31 December 2011

Kesilapan dalam filem Ombak Rindu

.






4 DIS 2011 duk g tengok movie Ombak Rindu . Memang pas tengok aku ade la terperasan beberapa kesilapan dalam filem. Boleh dikatakan agak banyak. Tapi aku akan senaraikan beberapa sahaja kesilapan yang aku nampak ok . . 


Air pasang muncul tibe2 .sekelip mata je..heran den 


 yang ni paling aku perasan sangat.Haris kol Izzah gune tepon rumah.
Tapi kat fon Izah kuo no henfon .macam 019 macam 016 la..
 xkisah ,yang penting no fon..Mungkin no tepon rumah die mmg mcm no fon kot.hihi.
Lagi satu,si Izzah ni siap bole save tepon rumah tu dgn name Abg Haris
sedangkan kat 1 shot (tiada gambar) mase dorg duk men kejar2 kat ladang teh.
Haris duk kol Izzah sblm eksiden tapi kat fon Izzah die x save pon no hasben die
walaupun dorg dah jd suami isteri.Tapi no rumah yg xsllu atau xprnh cntect tu die bole save.

Tong sampah tu hilang tibe2 . kemanakah perginya? mauk lubang jamban kah ? hahha
                                                                               
Lepas si Haris ni duk berhujan sbb tolong Izzah.
Die trus pergi masuk club dgn keadaan yang amat kering dan segak 


mase Izzah jumpa kucing tu..Kucing tu kecik lagi.
Beberapa hari lepas tu..kucing ni dah besar .
Die bg makan friskies banyak kot.Macam Marie.. huhui :D
Ade sekumpulan keluarga dtg duk tgk kereta Hariz yang terjunam tu.
Dari mne datangnya dorang? padahal tgh kat cerun2 bukit tu .



Segala info n gambar ni aku peroleh daripada http://goofspotonfilm.blogspot.com/
sangat rajin n peka terhadap kesalahan..
Untuk tengok lebih banyak lagi kesilapan boleh pergi sini 
                               http://goofspotonfilm.blogspot.com/2011/12/ombak-rindu-2011.html


Ni pulak antara kesilapan yang paling aku tak puas hati n aku perasan .Pasal jam tangan Izzah .Tadi aku duk tgk balik filem ni n cri part yg menimbulkan keraguan tu.Agak payah untuk aku dok pause2 video n print screen.nk edit ag .. hahaha (kate2 org malas) mmg aku solute lah kat admin  http://goofspotonfilm.blogspot.com/ . 

tgk jam die.Mase mula2 datang Kl ,jam die jam bentuk petak mmg untuk perempuan .
Mase die ckp nk tukar tu aku pelik gak.Xkan si Aaron nk pkai jam buruk n jam perempuan Maya tu kot
Tapi aku terkejut bile jam Maya bertukar jadi bentuk bulat lak n mmg ala2 jam lelaki.Hahaha.mungkin Si Izzah ade banyak jam kot.Cmtu lah persepsi aku .lalalala .



  Ok. sekian sahaja entry aku. Pada yang belum tengok Ombak Rindu tu aku dah reupload balik video tu kat Youtube .Bagi mengelakkan kene block aku tukar tajuk pada Ongbak Rindu .. wawawawa..Jahatnya aku .Bole tgk kat sini :      
                                     
                                                                                                                           



 Setiap manusia x lepas drp melakukan kesilapan.Kita manusia bukanlah sempurna mane pun :)







Suka Entry ni? Like la !!

Thursday, 29 December 2011

Welcome MARIE !!



Secara rasminya blog ni menjadi hak milik Marie the cute kitten..  muah .. lalalala .. Hee.. Mendapat inspirasi daripada seorang member lepas tolong edit2 blog die .. 


WELCOME MARIE  .. :) 







.
Suka Entry ni? Like la !!

Wednesday, 28 December 2011

Kucing Mati Kerana KASUT






Tengok pic atas ni?  lucu kan.. kui3.. xtau la kucing tu mati or pengsan.Ce bawak g hospital.. =D
Moralnya sembur2 la kasut2 tu ngn febreze 






.
Suka Entry ni? Like la !!

Monday, 26 December 2011

Saya Suka Conteng Toilet







Entry hari ni berkisar tentang realiti sebenar yang berlaku kat sekolah aku .. Aku suke sangat bile masok toilet.. sebab hehe.. memang banyak la karya2 hasil nukilan kreatif budak2 sekolah ni ..


Setiap hari masuk toilet je aku akan bace ape yang dorg tulis.. hehehe.. best woo bace .. hari terakhir sebelum sekolah abes sebulan lepas .. aku n Shazila menjalankan ops snap2 pic kat toilet ..  wah ..


ok.. jum tengok gambar n jum start mengutuk  .. hehehehe ..  



extreme photographer la katekan.hahaha ..selamat tak terhumban ke lubang
Ade yang siap nasihat  suh jangan conteng.. wat serabut je.. hahaha.
Die pun bukan tgah menconteng ke?
Hebat..siap ade video lagi !!klas gitu ..hahaha
suruh bertaubat ..klas u!!!
men balas2 chit chat kat toilet .. hahaha..  bestt
suruh taubat.. yang menconteng tu taubat gak la ye..vandalisme tu..hihi
hihihi,, than nafsu menconteng ye :D
Hebat sejarah ni.. hihihi.. Tembok Besar China lagi :D
Org jalan kengkang pon nk kecoh ..hihihi.
senang je!! ajar la die jalan ala2 model .hihi
Cakap Cikgu sendiri babi.. hahaha .msti kes kena denda ngn cikgu..
then tak puas hati.. hahaha



Kepada yang terasa tu sorry yer ,, jangan marah atau saman aku tau ..sje suke2 jer wat entry ni..jangan conteng name aku kat toilet lak pasni..lalalalala.. BEST !! hahaha









Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 23 December 2011

freebies header cool





Hello..  freebies lagi.. ambil la jika mau .. credit to : Nabila Medan  ..  saya ambil pic yang sangat smart melalui freebies beliau .. sangat cool ..













ok..   ambil lah jika berkenan ..  komen jika mau ambil ye ..  mau lihat juga blog kamu selepas mggunakan header sy .. lalalalaa ...   tq :)









Suka Entry ni? Like la !!

Wednesday, 21 December 2011

Freebies Pink Header





Today i  nk bgi  freebies header untuk korg.. jom amek yok.. kalau nk amek ckp kat komen k!!  sblom tu.. 
CREDIT TO::  haziqah  and deviantart






klw nk amek just ckp kat komen k..  suke hti korg lah  klw korg nk edit or ape2..  x kesah..  tpi sekurg-kurg gitau la k.. .. nk tgk jgk blog korg yg cute tu!
sekali lgi..

CREDIT TO :: DEVIANRT  

CREDIT:: haziqah






Suka Entry ni? Like la !!

Tuesday, 20 December 2011

home sweet home .. aku tak mau kerja !!!!


4.40 am
Tatkala aku menaip entry ni sesungguhnya mata aku sangat berat dan mengantok la sey..  huhu.. 

ok.. dah lebih kurang seminggu abes exam .. aku still duk uma n x menyimpan apa2 impian ..i mean perancangan yang tetap sama ade nak keje ke ape ke kan .. huhu.. 

terasa macam tak de mood aje nk kje .. nk mencarinya ag la mls .. huhu.. rase seronok  duk umah je.. huhuhu..  mak aku pon tak berapa desak sangat tuk aku cari keje .. die ag ske kot aku kat rumah .. lalala..

 tapi tak pada 'My Hero'.Die kerap kali tanye soalan yang same " bile awak nk g cri kje?" .. " dah cari keje lum" .." keje lah xkan awak nk duk umah je" . Die cakap die teringin nak merasa perasaan hantar aku pergi n balik kerja sementara tengah cuti sem ni.. hahaha..pelik. 

Apa2 pun .. aku akan kerja jugak .Walaupun terasa seperti bahagia bile stay kat rumah je .. 






Suka Entry ni? Like la !!

Monday, 19 December 2011

Gentar Menanti Result


Tengah duk berjalan2 kat Facebook kat satu group ni terjumpe lak skema jawapan untuk subjek Bahasa Melayu n Pengajian Am .. Tergerak untuk tanda . Nekad untuk terima kenyataan .. huhuhu. 

Untuk Pengajian Am dapat skema pnuh ..but not for Bahasa .. grrr  ..akibat harapan dan impian yang terlalu tinggi aku sedikit kecewa dengan skema tu . Berulang2 kali semak .. semak dan semak .. agak teruk bagi markah Bahasa Melayu aku .. But tak berapa terkesan sangat sebab aku tak meletakkan harapan yang terlalu tinggi tuk paper BM sebab agak susah n tak blaja sgt ..lalalalala (siulan manje)

Harapan cume berharap gred pemarkahan akan turun la . tu je yang bole aku harapkan .. 








Suka Entry ni? Like la !!

muka aku terkopak sebab ko la !









Isyy .. muka aku terkopak .. macam mane ni .. macam mane nak kuo g beli garam bila mak suruh.. macam mana nk g ngedate ngn 'My Hero' dengan muka yang terkopak macam ni .. tidak tidak tidak !!! ( tergedik sedikit) 


Sebenarnya ape yang wat muka aku terkopak? ok..  sebenarnya xde la truk sangat pon.. 'terkopak' tu sebenanya hiperbola jer..  huhu..  just mengelupas sedikit sahaja ..  tapi tetap  rase pedih n menyeksakan tambah2 bile time cuci muka ..  


Aku gune produk ni ..



 Memandangkan sekarang musim hujan .. err.  i mean banjir . sesuai sangat la kan nak pakai benda alah ni sebab matahari pon xde ..  errrr..  dan musim 'cuti' .. yelah .. cuti sebab aku penggangur .. grrrrr..  ok..  ucapkan selamat datang pada muka 'terkopak' .. heee




mak aku kate semenjak pengasas produk ni dah meninggal. Produknye kurang keberkesanannya ..hahaha.. nonsense jer  ! :p








Suka Entry ni? Like la !!

Sunday, 18 December 2011

Contest : Gambar Cool.!



Tiba2 berminat join satu contest selepas di tag oleh saudari Mira . 
Contest tersebut ialah . jeng jeng jeng .. CONTEST GAMBAR COOL.! wuhuuu .. Sje je join .. xtau la cool ke x kan ..  




* heee ...  gambar wanita melayu terakhir gitu .. heee.. sedang merenung gelongsor tengok2 ade x orang  nmpak kalau nak naik.. hahaha 


Untuk makluman lanjut mengenai syarat2 contest .. bole pergi ke ! Aura Damia Kun Collection


saya tag 4 orang budak comel : 


     Haziqah
     Shazila
     Fateha
     Sarah


Sape2 yang ditag tu sila la join yerr..  :)












Suka Entry ni? Like la !!

Wednesday, 14 December 2011

ohh.. im fall in love again !


Bila dah fall in love ..bile hati dah terpaut.. macam2 perubahan sebenarnya yang kadang-kadang kita perasan n tak perasan . Banyak perubahan-perubahan yang mungkin kita alami x kisah la dr segi fizikal atau mental .


Antaranya : 

1. Mungkin kita lebih suka mengasingkan diri dari kawan2.Kalau dulu nk duk minum teh kat warung selalu ajak member.. tapi sekarang  .. 
" ahh.. xnak la .. aku nak keluar dengan mamat / minah ni la .Ko g la sorang2 . ! "

2. Senyum sorang2 .. macam kerang kat paso 

3.Dah mula pakai cantik2 ..smart2. Yang perempuannya dah mula blajar2 pakai2 makeup.. wahh.. class gituu!! yang si teruna .. dah mula pakai perfume .. mak ai.. semerbak !!

4.Handfone macam dah terlekat kat tangan tu ha. Kalau bole 24jam nak text die.Kalau kredit banyak rase nak bergayut sampai terseliuh tangan .

5.Dah start menyombong dengan kenalan2 di FB yang tegur2 kat chat lalu berkata " im not single ok. jangan ganggu i ..i ni market tau ! " 

6.Kerap kali mengunjungi kedai topup untuk menopup.. pap pap pap .. 1 hari sampai berpuluh ringgit ko topup,,kalau tak kawen ngn die tak tau jgak la kan .

7.Bagi yang lelaki..kerap kali menjenguk2 n cucuk2 mesin ATM..pokai sebab ari2 duk kuo ngedate ngn beliau jerr..  

8.Dah start nasihat2 member2 yang still single dan berkata " ko ni sampai ble nak membujang.ade couple la baru rase nikmat hidup" ..errr..  xpyah lbih2 ..ko pun lum tentu lagi kekalnya ..

9. Suka dah layan2 cite2 jiwang ni..sambil nangis2 membayangkan yang ko la hero/ heroin yang tgah beraksi tu ..

10.Berasa lebih semangat.. senyum setiap hari  .. hati berbunga riang ..  wahhh ..









Suka Entry ni? Like la !!

Perempuan suka bila lelaki ......



1 . Ambil berat pasal dorang.. kre caring la 
2 . Pujuk dorang bile dorang merajuk
3.  Romantik . 
4.  Cepat mesra dengan keluarga mereka 
5.  Berpegang pada janji. Xde la janji nk keluar date pukul 8 tapi sampai pukul 11 kan.
6.  Lemah lembut .Tapi jangan lembut sangat pulak.. kang lain pulak .. 
7 . Lebih matang daripada dorang 
8.  Layan dorang macam puteri raja..  wahh .. 
9.  Selalu buat suprise ..mesti sentiasa rase excited je.
10.Penyabar dan tak panas baran 







Suka Entry ni? Like la !!

Sunday, 11 December 2011

cara menangani boyfriend panas baran


1 . Sebagai perempuan yang secara zahirnya diciptakan dengan sifat2 yang lemah lembut n sopan santun tu.. kena lah jage nada suara agar tak same tinggi dengan die mase tgah bertengkar tu.. kalau bole buat suara semanje mungkin macam kucing gatal pon ok.. mne tau hati die bole jadi sejuk ..

2 . Jgnlah korang pun layan panas baran korang.. api kalau dicurah minyak membara2 la die .

3.  Cakap kat die .. " tolong jadi matang sikit" 

4. Mase die nak mara2 korang tu.. buat2 pekak atau buat2 sakit gigi atau pengsan pun ok.. 

5. Suruh die mengucap .

6. Tak tahan sangat clash aje la.. ade boyfriend panas baran buat kusut je !! kite je jge hati die .. die ?? 



:: hubungan antara lelaki dan 'ego' sukar dipisahkan ::

Suka Entry ni? Like la !!

Saturday, 10 December 2011

lelaki suka bile ........




1. Insan yang bernama WANITA puji2 dorang ..contohnya macam ni 
" I suka tengok u punya kening . macam Jehan Miskin la"
" U ni bukan sahaja pandai matematik..malah kacak " 
2. Membe2 lelaki/perempuan puji kecantikan,kecomelan,keseksian,kepintaran girlfriend dorang.Contohnya macam ni :
" aku tengok muka awek ko tu sekali pandang macam Nora Danish..dua kali pandang cam Selena Gomez pun ade"
3.Dapat girlfriend yang cun /manje .. macam ni :
" sayunk..kaki beby ni merah..tadi adik i cubit "
4.Menjadi perhatian ramai perempuan di sekolah/kolej/ tempat kerja .. macam :
     " tengok mamat tu..kacak macam Johan Asari la.. kalau i dapat jadi gf die..bestnyee"

5.Bile isteri dorang izinkan dorang berpoligami ..
" abang.. saya mengalu-alukan kalau abg nk kawen lain.. kalau bole lebih dari empat pun saya rela "








::  Sesungguhnya insan bernama lelaki sungguh istimewa.. insan yg bergelar perempuan diciptakan dpd tulang rusuk mereka ::










Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 9 December 2011

new hair new life


Haa..  dekat entry Tatkala BOSAN melanda aku ade kate yang aku tunggu saloon pakwe ensem tu tapi tak bukak2 kan.. hmm .. kul 4 tadi g lagi .. huh.. still tak bukak lagi .. ape daa..  nak bisnes wat la cara bisnes kan ..


Lalu aku mengambil keputusan untuk ke saloon lain .. men redah je mane2 lah .. huhu..g satu saloon tu.. owner die seorang auntie yang banyak cakap .. ahh... x kesah la..  auntie tu tak ensem macam mamat kat saloon yang tutup tu ..


Wat pe kat saloon tu? nk rebounding? nak curl rambut? xde la.. nak potong rambut aku yang dah macam hantu Kak Limah ni ha .. 


Sebelum auntie tu start melakukan tugas die memotong rambut aku tu.. auntie tu berdialog dgn aku


Auntie :  U nak tisu x?
Aku : haa? wat pe ngn tisu auntie? 
Auntie : yelah ..saya nak potong u punye rambut ni.. panjang meh.. tak sayang ke? 
Aku :  hihihihi ..(gelak sopan) ..xpe la ..saya memang nak potong kasi pendek .(telo cine sikit)
Auntie : yalah.. bawah rambut u pun sudah rosak. Ok haa..  saya potong haa.. konfem haa!!  
Aku : ( genggam tangan penuh semangat ) yess auntie  ..  potong  ... !!
Selang beberapa minit kemudian ... hasilnya menjadi seperti ini ..  




meh compare rambut dulu ngn sekarang ...  



terasa lapang je kepala hotak aku ni lepas potong  .. tak sanggup nak menghadapi rambut rosak serupa kak limah tu lagi ..  huhuhu .. 








Suka Entry ni? Like la !!

Thursday, 8 December 2011

tatkala bosan melanda


Tatkala mengupdate entry ni.. aku tangah dilanda kebosanan yang melampau macam kucing kat atas ni..  tunggu saloon tu bukak bukan main lambat ag.. dah la panas kat luar tu . xnak g tempat lain ..  sebab owner saloon tu fulamak  kacak gile sey ..  die wat pe kat rambut aku tak cantek pon aku anggap cntek ..lalalalalala.. 


hahahaha ..  


itu sahaja monolog dalaman yang aku mampu luahkan kat entry ni..  huh..     




Suka Entry ni? Like la !!

Wednesday, 7 December 2011

style rambut pelik









Disebabkan aku nak g potong rambut hujung minggu ni berikutan keadaan rambut yang dah macam Hantu Kak Limah ..  errrrr..  aku pun g la search kat google dan duk usha2 gaye rambut yang sesuai .. g tanye kat 'My Hero' die cakap g potong pendek macam Shila Amzah..errr. agak pelik kat situ sebab bukan rambut Shila tu panjang ke??  err..  tu lah kalau dah obses sangat kan..  haha .. 


tengah2 duk usha2 tu aku tersearch la style2 rambut yang unik dan pelik .. hehe..  agak menerujakan aku untuk tengok n wat rambut camtu ..  hehehe.... eah , meh tengok pic jum ..










:: agak2 nak pilih yang mane satu ek ?? hahaha  ::




Suka Entry ni? Like la !!

Monday, 5 December 2011

sejarah vs ombak rindu


Semalam ( 4 Dis 2011) tengok Ombak Rindu ..sangat sweet.. serius best dan memang sedih.Tapi air mata x mengalir pun just berlinang sahaje . Tak macam mase tengok Lagenda Budak Setan dulu.Hahahaha.. Mungkin sebab mase tengok Lagenda Budak Setan dulu tengok dengan boyfriend. Sekarang nak tengok wayang dengan family je lah  .. hmmm  ..  Hahaha..( x sedih pun) . . ok. Kenape ek aku tak feeling over gile mse tgk Ombak Rindu semalam? mungkin sebab ade adik aku dua orang duk kat kiri kanan aku.karang digelakkan nya aku. haha..wat malu je.. Tapi mak aku relax je nangis,feeling2 ,siap meraung lagi.. hahahaha..  mak kate cerita tu best gile n sedih sgt2. 


Ok. Dari filem tu gak aku mula perasan yang Aaron Aziz tu hensem gile..  pehhh..  hahaha (selamat tinggal Kamal Adli).Romantik gile die kat cerita tu.isyy ..sweet sgt macam gule2 sugus.. 


Walaupun Aaron Aziz hensem n romantik sgt ..  hahaha. (tak de kaitan) tetap gak aku terperasan beberapa kesilapan dalam filem tu .Antaranya kesilapan berkaitan no telefon n jam tangan Maya Karin..ade sedikit confius kat situ .Ending cerita tu pon tak ceritakan keseluruhan sebab tak tau akhirnya watak Aaron Aziz tu terima tak ayah kandung die tu.Ok la..paham ..filem tu adaptasi daripada novel..of cz la panjang gle kan kalau nak di filemkan. 2 jam tu sebenarnya memang tak cukup tuk lengkapkan plot cerita tu.Tpi papepun still BESSSTTTT  ..


Tgk pic atas..aku tengah pegang buku Sejarah ..Hahaha..akibat kerisauan yang melampau..aku bace buku Sejarah mase on the way n sambil tengok movie tu..haha sebab esoknya (harini) ade paper Sejarah ....  mesti korang nak cakap aku akan menderita mase jawab Sejarah td kan sebab tak study malah sibuk duk tengok movie? errrr..  


Keputusannya.. jeng ..jeng ..jeng ..  agak hancur la jawapan dan hati aku mase jawab td. Tapi aku tak salahkan tindakan aku yang sibuk dok nonton movie semalam. Sebab hampir semua soalan yang di spot keluar ..cume diubah struktur dan kehendak soalan tu..errr.. kat situ la yang agak fail sikit sebab memerlukan tahap pemikiran yang agak tinggi ..  


Tak mampu buat ape2 .. juz tggu result sahaje .. ape2pun Ombak Rindu best gile..  Nak tengok novel Ombak Rindu ni? ni lah die 


pernah terpegang novel ni dulu.Akibat ingin fokus kat SPM trus melupakan hasrat tuk bace novel ni.


ok.. jum tengok antara scene2 filem Ombak Rindu ni ..











:: harap2 lebih ramai penggiat2 seni yang dapat hasilkan filem adaptasi daripada novel sebab aku malas nak bace novel yang tebal2 tu .hahaha::






Suka Entry ni? Like la !!