! Bila Si Gadis Berbicara !: new hair new life

Friday, 9 December 2011

new hair new life


Haa..  dekat entry Tatkala BOSAN melanda aku ade kate yang aku tunggu saloon pakwe ensem tu tapi tak bukak2 kan.. hmm .. kul 4 tadi g lagi .. huh.. still tak bukak lagi .. ape daa..  nak bisnes wat la cara bisnes kan ..


Lalu aku mengambil keputusan untuk ke saloon lain .. men redah je mane2 lah .. huhu..g satu saloon tu.. owner die seorang auntie yang banyak cakap .. ahh... x kesah la..  auntie tu tak ensem macam mamat kat saloon yang tutup tu ..


Wat pe kat saloon tu? nk rebounding? nak curl rambut? xde la.. nak potong rambut aku yang dah macam hantu Kak Limah ni ha .. 


Sebelum auntie tu start melakukan tugas die memotong rambut aku tu.. auntie tu berdialog dgn aku


Auntie :  U nak tisu x?
Aku : haa? wat pe ngn tisu auntie? 
Auntie : yelah ..saya nak potong u punye rambut ni.. panjang meh.. tak sayang ke? 
Aku :  hihihihi ..(gelak sopan) ..xpe la ..saya memang nak potong kasi pendek .(telo cine sikit)
Auntie : yalah.. bawah rambut u pun sudah rosak. Ok haa..  saya potong haa.. konfem haa!!  
Aku : ( genggam tangan penuh semangat ) yess auntie  ..  potong  ... !!
Selang beberapa minit kemudian ... hasilnya menjadi seperti ini ..  




meh compare rambut dulu ngn sekarang ...  



terasa lapang je kepala hotak aku ni lepas potong  .. tak sanggup nak menghadapi rambut rosak serupa kak limah tu lagi ..  huhuhu .. 








Suka Entry ni? Like la !!

1 comments:

AkuBudakKampung.com said...

dengan adanya rambut baru..
aku harap ko sedar yang ko sememangnya gemok.!!!
bahahahah!!!