! Bila Si Gadis Berbicara !: March 2012

Saturday, 10 March 2012

Timun Dalam Bahasa Inggeris Apa Ha??









Lokasi : Megawell Bakery Lucky Garden Yong Peng
Waktu : 6:55 PM

Disuatu petang yang hening kelihatan dua orang awek cun.. sorang bernama Dayah (20 tahun) Sorang lagi bernama Ekin (18 tahun) sedang tekun bekerja (padahal tengah layan cerita Adnan Sempit 2 kat bawah meja) 

Tiba2 kedai mereka diserang sekumpulan zombie kecik  budak2 kindergarden .Mereka ni semua speaking2 bukan main lagi u.. mereka (budak2 kindergarden) bukan main lagi menyerang kedai roti itu.. mungkin kerana terlihat akan 2 orang gadis cantik di sana.. (ya.. i guess.ngeh3 ) 

Tiba2 seorang budak yang macam ala-ala indian la kan.. tanya kat si Dayah ni .. mari kita baca dialog mereka

Budak kindergarden : Auntie !! what is the green one? (sambil memegang chicken    
                                           cheese hotdog) 
Dayah : errr...  emmm.. (still cover muke comel)  emmm memandang Ekin dengan wajah       
                yang sugul .....
               Kinnn  !! timun dalam bahasa inggeris ape?

Budak kindergarden : ooohh ya..  cucumber ha.. 

Tanpa sempat Si Dayah menjawab dengan penuh confidentnye setelah tanya ikin.. budak tu dah jawab da.. aiseyyy.. malu tahu Si Dayah.. Sebenarnya dia bukan tak tahu.. tapi lupa.. ya ya.. kekadang word simple2 macam tu kita pun terlupa kan.. so.. jangan gelakkan si Dayah tu lah .. ngeh3 

Dan yang paling x bestt.. why why  u call me auntie ??? tua sangat ke u..  (ni Dayah yang cakap ) 

Krik krik krik..  sejak dari itu Si Dayah semakin rajin membawa kamus oxfordnya kemana2 sahaja.. maklum la..  nak beli kamus elektronik duit tarakkk..  kuang3 .. 


.





Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 2 March 2012

im 20 already.. thanks sayang for the sweet moment !!

gambar zaman tok kaduk..Xde kaitan pun  :D




Happy Birthday to me..  sje wish sendiri.. hehe.. harini 3 Mac 2012 genap dah 20 tahun.. macam x percaya je .. hehe.. tapi agak terkilan sebab tak dapat cuti.. dah bincang2 dah nak celebrate sesame dengan My Hero tapi apakan daya ..bukan semua yang dirancang menjadi kan.. ape2pun Alhamdullilah.. dah 20 tahun aku masih lagi bernafas.. 


Ok.. itu hanya mukadimah sahaja.. weee


Harini ade someone dah pecah rekod.. jadi peng'wish pertama yang wish untuk aku secara live pada tepat pukul 12 malam tadi.. sape2? hee..  mesti lah My Hero ..  Awak nak tahu sepanjang 20tahun saya hidup .. hehe..  awak la orang,manusia,makhluk pertama yang wish kat saya macam tadi.. Bersaksikan cahaya lampu neon hehe.... dibawah sinaran rembulan ..di dalam kereta ..lokasi Dataran Batu Pahat jer . hee.. awak wish kat saya selepas fon awak keluo bunyi alarm tulis " birthday Amoy_mama .. " huhu.. awak save macam tu?  huhu.. so sweet.. nak mengalir je air mata tadi.. ngeh3 


Terharu sangat tadi.. tak sangka my hero boleh datang teman kat tempat kerja .. walaupun die penat.. nampak merah je mata my hero tadi.. kenapa x sangka? sebab.. huhu.. kunun buat suprise.. tau x saya dah nangis2 melalak2.. muka masam je buat kerja tadi.. sebab awak cakap xjadi jumpa saya .. :( 


Dan yang paling penting.. ingat tak wish aku kat entry ni.. http://norhidayahsukri.blogspot.com/2012/02/saya-suka-awak-main-gitar.html  ..  nak die main gitar depan aku.. sebelum tu die cakap xdapat bawak.. tapi susah2 payah jugak die bawak sebab die dari JB ke sini just dengan moto saja.. jadi susah kot.. x sangka die bawak jugak dalam2 meredah2 hujan tu.. .. thanks sayang.. 


opss..  then macam mana kami celebrate? adelah.. xkan semua mahu cerita..  hehehe :D


Dan yang paling penting.. awak romantik.. sweet,hensem sangat tadi.. huhu.. awak buat saya jatuh cinta buat kali ke2 .. terasa macam puteri raja pun ada .. hehehe.  saya sayang awak sangat Sharil Ridzuan..  :))




** Entry kali ini lebih kepada luahan hati..dah macam diary lak kan.. heee :D




.
Suka Entry ni? Like la !!