! Bila Si Gadis Berbicara !: Timun Dalam Bahasa Inggeris Apa Ha??

Saturday, 10 March 2012

Timun Dalam Bahasa Inggeris Apa Ha??









Lokasi : Megawell Bakery Lucky Garden Yong Peng
Waktu : 6:55 PM

Disuatu petang yang hening kelihatan dua orang awek cun.. sorang bernama Dayah (20 tahun) Sorang lagi bernama Ekin (18 tahun) sedang tekun bekerja (padahal tengah layan cerita Adnan Sempit 2 kat bawah meja) 

Tiba2 kedai mereka diserang sekumpulan zombie kecik  budak2 kindergarden .Mereka ni semua speaking2 bukan main lagi u.. mereka (budak2 kindergarden) bukan main lagi menyerang kedai roti itu.. mungkin kerana terlihat akan 2 orang gadis cantik di sana.. (ya.. i guess.ngeh3 ) 

Tiba2 seorang budak yang macam ala-ala indian la kan.. tanya kat si Dayah ni .. mari kita baca dialog mereka

Budak kindergarden : Auntie !! what is the green one? (sambil memegang chicken    
                                           cheese hotdog) 
Dayah : errr...  emmm.. (still cover muke comel)  emmm memandang Ekin dengan wajah       
                yang sugul .....
               Kinnn  !! timun dalam bahasa inggeris ape?

Budak kindergarden : ooohh ya..  cucumber ha.. 

Tanpa sempat Si Dayah menjawab dengan penuh confidentnye setelah tanya ikin.. budak tu dah jawab da.. aiseyyy.. malu tahu Si Dayah.. Sebenarnya dia bukan tak tahu.. tapi lupa.. ya ya.. kekadang word simple2 macam tu kita pun terlupa kan.. so.. jangan gelakkan si Dayah tu lah .. ngeh3 

Dan yang paling x bestt.. why why  u call me auntie ??? tua sangat ke u..  (ni Dayah yang cakap ) 

Krik krik krik..  sejak dari itu Si Dayah semakin rajin membawa kamus oxfordnya kemana2 sahaja.. maklum la..  nak beli kamus elektronik duit tarakkk..  kuang3 .. 


.





Suka Entry ni? Like la !!

2 comments:

Afiqah Nabilah said...

hahahahah,sy ni dijadikan kamus oleh ibu saudara sy kalau die nak chat in fb dengan kwn org putih dia.*kadang2 la.kwuang3

Mimi Suke Cupcakee said...

Hehehe . untunglah jadi auntie...tapi dayah banyak dua pupu mmg layak ape panggil auntie...hehhe..jgn marah haaa...biasa lettew lupa words dlm english..keh888..mimi ni lg teruk..da la muet pun bend 2..agagagaga :p