! Bila Si Gadis Berbicara !: October 2011

Sunday, 30 October 2011

jangan gedik sangat la !!




Tengah2 syok meneliti status2 kawan2 kat fb sambil mengLIKE2 dengan seronoknya.Terpandang lah satu album yang agak menarik perhatian aku.Diupload oleh kawan kat FB.Oke..aku tak kenal die.! Tengok gaye macam still budak2 sekolah form 1 ,2 yang baru2 blaja nak kapel ni.
Menjengkelkan tau x budak2 kecik cmtu gne kata ganti nama  PAPA MAMA. What? aku jeles ??  haha.. x mungkin.. seriously MELUAT..memang aku tengah mengutuk .. lalalalala


Oke.. nak tau ape album yang budak tu upload??  Gambo2 barang pemberian BF kesygan yang setakat berapa sen tu.. cehh .xpyah la nk tayang sgt dik oi.
Bukan beratus pun.Apatah lagi beribu kan . Kelakar!!  Ntah2 beli pon gne duit mak bapak ..KANNN... 


Pastu tulis kat description pic tu macam2.. alalala..comel la ko dik.Ditambah dengan ejaan ko tu yang manjeeeee + sweeeeetttt gituuu..  kelasss ko dik. bpe lme amik mase ubah2 ejaan sampai jadi unik cmtu?? haaaa..
Tapi sebenarnye benda2 yang 'unik' cmtu lah yang kite suke tengok kan. 


Tapi tak pe la dik. Dah name pun kat FACEBOOK .suke hati lah nk share ape2 pun kan .. Xde undang2 yang mengikat pun  ..:) 


Aku pun jeles sebenarnya ni ..jum2  aku nak tayang 'BARANG' from my sweetie papa..  muah..muah muahh (errr...menyampah !! )


coklawt owg bagy.syg nyewww nawk mamam.nanak nanak!!.
nawk simpawn jewwww..

Haaaaa..  bertuah sungguh aku ..  siap ade harge lagi 20sen je  ..  haaaa.. untung x untung kannn!!!  


 :: tak ade pemberian yang lebih bermkne selain kasih sayang ::







Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 28 October 2011

mimpi kena kencing?






 Selamat pagi..  dipagi2 yang harmoni ni walaupun matahari dah hampir naik atas kepala , aku memulakan bait2 ayat untuk melengkapkan entry aku ni .. heee.. aku nak share pasal mimpi aku malam tadi.err..mungkin juga mimpi pagi tadi.. sebab aku tido je da 5 pagi . haha.

Sedang lena diulit mimpi ,walaupun aku tak ingat ape yang aku mimpi sebenarnya,tbe2 terasa ade satu suara halus yang macam berbual2 dengan aku.Macam suara sorang kawan aku yang bukan main suka bergosip tu walaupun die lelaki,sume gosip2 die tau.macam pompuan da kadang2. 
 Adakah tanggapan aku yang selalu anggap die tu kaki gosip membuatkan die termasuk dalam mimpi aku yang boleh dikatakan mengarut tu .. kan ? haha.

Nak tau ape yang mimpi tu beritahu. Die beritahu aku aku ni dah kena KENCING !!  hahaha..  bak kate seorang kawan aku  .. Shahrul Razif  ni.. haha..  amek ko aku mention name ko lagi .. huhu.Definisi KENCING menurut beliau ialah kena tipu ye bukan membuang air pulak tau.haha

Bangun2 je ape yang aku buat ialah segera mencapai laptop then bukak FACEBOOK la..  mencari perempuan yang dimaksudkan . Tapi si lelaki punya facebook tidak jumpe. Sebab name yang suara tu beritahu agak pelik ..  Ade ke  "TIZ" ..  haha.. mungkin juga sebab malam td aku sibuk duk cerita2 pasal si tiz zaqyah tu kot  tu yang termasuk dalam mimpi.

Sedang2 menyiasat hal berkaitan mimpi tu..aku telah membuat keputusan untuk menghentikan penyiasatan aku tu selepas menjadi stalker yang psycho tadi sebab aku tak jumpe sebarang bukti yang releven..

Tapi aku still kena berjage2 sebab macam ade kesinambungan antara mimpi aku yang mungkin mengarut tu dengan realiti ni .Kenape?  takut kena KENCINGGG  ..  huhu.. sYHHH..  x boleh dihebahkan . 
ini saje lah nukilan dari aku dalam keadaan yang sangat hina dan dina ini sebab x mandi lagi.. hahaha..  




::  mimpi melihat api membawa petanda baik.. betol ke??  ::




   
Suka Entry ni? Like la !!

Thursday, 27 October 2011

Lelaki dambaan wanita .

                                    






hello..  dipagi yang cerah lagi harmoni ni aku nak kongsi sikit ciri2 lelaki dambaan wanita mengikut peringkat umur..  jum2  kita terjahhhh  ...




Lelaki idaman – senarai ori

1. Tampan
2. Charming
3. Sukses kewangan
4. Seorang pendengar yang baik
5. Jenaka
6. Badan tough
7. Bergaya
8. Menghargai
9. Suka buat surprise


Apa yang wanita inginkan pada lelaki – umur 32 tahun

1. Nice looking
2. Membuka pintu kereta, memegang kerusi
3. Apakah cukup wang untuk makan malam yang menyenangkan
4. Mendengar lebih daripada perbualan
5. Ketawa dengan lawak bodoh saya
6. Belanja dengan mudah
7. Memiliki kad kredit sekurang-kurangnya satu
8. Menghargai sebuah rumah-memasak makanan
9. Mengingati hari ulang tahun perkahwinan dan hari jadi saya semestinya

Apa yang wanita inginkan pada lelaki – umur 42 tahun

1. Tidak terlalu buncit
2. Pekerjaan yang stabil
3. Mengangguk ketika aku bicara
4. Apakah dalam keadaan cukup baik untuk menyusun semula perabot
5. Mengenakan kemeja yang menutupi perutnya
6. Rajin bercukur

Apa yang wanita inginkan pada lelaki – umur 52 tahun

1. Menjaga bulu dalam hidung dan telinga dipotong
2. Apakah tidak bersendawa atau menggaru di depan public
3. Tidak terlalu sering meminjam wang
4. Apakah tidak mengangguk tertidur saat aku bercerita
5. Tidak menceritakan semula lawak yang sama terlalu banyak kali
6. Apakah dalam keadaan cukup baik untuk turun dari sofa pada hujung minggu
7. Biasanya mengenakan sandal dan pakaian yang berpadanan
8. Menghargai makan malam yang baik
9. Mengingat nama anda pada kesempatan
10. Rajin bercukur

Apa yang wanita inginkan pada lelaki – umur 62 tahun

1. Apakah tidak menakut-nakutkan anak kecil
2. Ingat di mana bilik mandi
3. Tidak memerlukan banyak wang untuk rawatan
4. Hanya berdengkur ringan ketika tidur
5. Ingat kenapa dia tertawa
6. Apakah dalam keadaan cukup baik untuk berdiri sendiri
7. Biasanya memakai pakaian
8. Ingat di mana dia meninggalkan giginya
9. Ingat bahawa itu hujung minggu

Apa yang wanita inginkan pada lelaki – umur 72 tahun

1. Bernafas.
2. Tidak miss toilet.
                      

  :: bersyukur la dengan ape yang ade ::





Suka Entry ni? Like la !!

tolonglah sedar diri sikit !!



                                                                        
                                                             

Heee..  lagi  24 hari je kan nak STPM..  
aku tau lagi 24 hari je lagi !!!
ikut hati aku yang tgah gembira,x sedar2kan diri lagi ni mesti aku akan cakap
 " alah lame lagi kot"  
sepatutnye ape yang aku perlu buat sekarang ??


study dengan muke penuh excited seperti di atas?


tapi ape yang membelenggu jiwa dan perasaan aku sekarang ni ialah  ..  jeng3  
simbol2 dibawah ini  ..  arghhh  ...
                                                                  





                                                            

agak2 .. bile aku dapat lupekan lambang2 kat atas ni ye?  nak tunggu aku hilang ingatan ke?
huhuhu..  

dalam kesibukan orang lain study aku juga turut menyibukkan diri menulis kata2 ucapan kepada kawan2 sebagai tanda semangat untuk menghadapi peperiksaan yang bakal menjelang nanti .(ayat karangan)  haha

jum la tengok ape yang dah aku lakukan ..





persoalannye sekarang ..  ucapan2 macam tu bole membantu menaikkan semngat ke?  haha buktinya ..aku sendiri yang ye2 wish2 good luck kat kwan2 tapi aku sendiri x bersemangat sebenarnye ?  
mane pergi semangat aku wey..??
kembali la wahai SEMANGAT !!  
lagi 24 hari je lagi ni  ...  



:: sedarlah diri sikit wey ::







Suka Entry ni? Like la !!

Monday, 24 October 2011

damn miss u laa ..


Aku rinduuu  die  !!!!!!!
Tidur tak basah mandi x lena dibuatnye ..  (kih3)
Tapi masalahnye sape yang aku rindu ni ?? ??
Dalam entry ni x kan nk britahu kan ..  hahaha..  mahal ni nak mention name die  :p
( hahaha..  perasan artis pulak dak ni kan .. lalalalalala)
Oke aku just gelarkan die sebagai mr.E bukan name sebenar.. 
 Huruf E tu xde kaitan pon dengan name die
so x pyah la berangan2 nk main roda impian lak.. (kih3)  KANNN !!!
Eah2 . bagi tunjuk gambo la.. penat aku edit gambo2 ala2 perompak ni kan ..  rugi kalau x publish  ..  heeee





Selalu ckp die monyet yang joget kat klip lazy song bruno mars ..
 hahaha


taken at : Dataran Batu Pahat
Mase ni baru je bpe hari couple :p 

Taken at Dataran Batu Pahat
mase ni ade konsert ape nta :p 

  tengok2 pic atas ni ..  mase ni memang kiteorang plan nak pkai baju same purple ..jalan2 tengok bukan kteorang je kapel yang pakai bju warna tema yang same..  ramai rupenye  ..  hahaha.. Baru nak nampak special sikit kan .. hahaha


taken at :  errr..dalam kereta lah kan :p

Tapi ni semua cerita dulu .. sekarang semuanya dah berakhir 
..Kenape clash ? heee..
saje nak jdi kawan sebab hubungan sebagai kawan sebenarnya lebih kekal berbanding kapel yang mungkin akan mencetus pgaduhan satu hari nanti.Ble dah gaduh, hubungan terhenti sampai situ je..  rugi la kan ..
 kalau kawan ..  xde lah merajuk2, jeles2,kongkong2 semua kan? betol?
bile dah ready terus je kahwin .. Setuju x dengan fakta aku ni??  hahaha..



Btw ni baju kapel kteorang yang tak sempat nak siap pon ..
 sedih kan ..  hahaha



oke..  mengenai status perhubungan kiteorang pulak sekarang ni..  just kawan sahaja . 
Mungkin jgak sebagai teman .. 

:: masih termimpi untuk ade boyfriend macam Kamal Adli ..  heeee

comelnyee  ..aduhai  !


                      ::entry ni gedik gile kann..  isyyy..  malu2 ..  :p




Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 21 October 2011

Kau memang tak gune !!!






Bergaduh kat khalayak ramai
Agak2 ape persepsi orang kat kite ?hahaha
Mungkin bile tengah marah kite tak dapat nak kawal diri kan.
Dowg mesti pk lantak orang la kan nak kate kite meroyan ke ape dengan harapan orang lain faham dengan situasi kite yang kononnye tgh frust menonggeng la kan.haha
Jum join aku tengok video ni   ..  LAYANNNN  ....





  • Kesian kan awek ni  .. ape yang aku dengar melalui video ni, die gado dengan boyfriend die sebab boyfriend die ade perempuan lain ..
  • Nampak macam menderita sangat je kan die lepas tau boyfriend die ade simpan perempuan lain .       KESIAAAAANNN sgt kan . huhuhu.. 
  • Macam tu lah lelaki HABIS MADU SEPAH DIBUANG  !!!!  KANNN  !!!!   

:: x pyah ade boyfriend lagi senang :p







Suka Entry ni? Like la !!

Tuesday, 18 October 2011

Budak Malang Digilis lori ..






 Malam tadi tengok Buletin Utama TV3.. mata aku terpana kat satu video tu dimana seorang budak dilanggar dan digilis lori. Then dibiarkan macam tu je .. errr..  kejadian berlaku kat China.. Budak tu dipercayai berusia lingkungan 2 tahun .Kesemua 18 orang yang lalu lalang depan budak perempuan tu buat bodo je dengan budak perempuan tu. Sampailah seorang tukang sapu sampah alihkan budak tu ke tepi.  
    


jom tengok video ni  :))




  •  tukang sapu tu pun alihkan sebab die ingat budak tu sampah kot ..  hahaha.. nama pun tukang sapu sampah kan. Agaknya kalau boleh sapu pun die nak sapu gak ye.. hahaha. 
  • Pelik +  geram bile tengok video ni.. macam mana la kan .. mane entah pergi perikemanusiaan dowg.. pelik2 .. huh! kata China negara maju ??
  •  Bayangkan kalau masyarakat Malaysia seperti ini ?  haha..  tak boleh hidup bile semua orang SELFISH !!  macam ni .. 
  • Tapi realitinya masyarakat di Malaysia tak macam ni. Kita baru je jatuh motor for example.. berduyun2 datang serbu .. adakah itu dikatakan bz body ?  x kan .. itulah prihatin ..  bagus ye rakyat Malaysia ni  


::  bangga jadi rakyat Malaysia 
Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 14 October 2011

♥ dia obses NAJWA LATIF ♥


Hai semua ,assalamualaikum, salam sejahtera ,salam malam sabtu ..
     Entry aku hari ni akan dimulakan dengan lafaz    

    oke, hari ni aku nak cerita sikit.. err sikit ke?  emm tentang adik comel aku ,  siti sarah ♡  

      cerita mengenai keobsesan beliau dengan penyanyi budak2 NAJWA LATIF ni .


 
oke. belah kanan tu ialah adik saya..



..♩.¸¸♬´¯`♬.¸¸¤ tiap-tiap hari aku akan dengar  sarah ni nyanyi lagu si NAJWA LATIF ni
  ¤¸¸.♬´¯`♬¸¸.♩..

aku sendiri yang pada mula nya x suke pon kat lagu ni jadi tersuke la jgak dan hafal dah 
lagu ni.siap boleh nyanyi2 kat toilet lagi..  hahaha
 
   oke...  jum kite tengok official video si NAJWA LATIF ni.. pada yang belum pernah 
tengok atau x kenal kat NAJWA LATIF ni boleh la tengok ye (bukan dah popular ke? errr..)




♥  oke.. sweet kan official video die .. hahaha  (sebab lelaki cute tu ade :p  ) 
♥ haaa..  adik aku sarah yang suka berangan tu  selepas dipaksa oleh aku yang sedang 
kebosanan tak ade kerja (padahal berlambak2 ) petang tadi , telah mengambil keputusan 
untuk memakaikan shawl ala-ala NAJWA LATIF konon .. haha . dan mula berangan 
membuat cover lagu CINTA MUKA BUKU 


♥ Aku yang bertindak sebagai pengarah merangkap camera women ,penerbit dan segala 
macam la..  telah menyettingkan lokasi rakaman cover si sarah ni.. haha..


♥ oke..  ni die cover nye.. aku baru upload kat  YOUTUBE petang tadi . . tapi bru berape
 kerat je yang view ..  ((T_T))







♥  selepas teruploadnye video tu beberapa reaksi telah diterima daripada peminat2 (cehhh 
 .ingat ko artis :p )
♥  antara yang the best ialah ...ni ha  ..


♥ haha..  aku nak ulas sikit  ..  mengenai shawl dan background tu...  same ke?  hahaha.. 
 sebenarnya saje je nak bagi adik aku jadi 
sesumpah jap..  bagi die sesuai sikit dengan persekitaran .. bio bagi senang balance antara 
  suhu persekitaran dengan pakaian die ( x de 
 kaitan )  :p
♥ oke  ..  itu sahajalah entry untuk hari ni..sekian... wasalam




Suka Entry ni? Like la !!

Thursday, 13 October 2011

keseronokan berganda !








   Hari ni tibe-tibe tangan aku yang baru lepas pkai losyen ni tergerak nak tulis entry pasal perasaan aku .haha
Emmm, x pernah aku rase seheppy ni ..  kenape?


  • sebab aku rase macam bebas gile ..  
  •  xde sakit-sakit hati lagi  
  •  xde lagi feeling-feeling menyampah
  •  tiap-tiap malam gaduh kat fon sampaikan menganggu kosentrasi adik aku yang bukan tengah study pon, tapi dok sibuk ngadap Youtube
  • nangis menyampah sambil cakap kat fon.Errr.. habes rosak fon aku kne air mate 
  • x perlu mengade-ngade fikirkan hal orang lain,ape yang die buat..  die betol ke g surau? ,study or sebagainya.. hahaha (curiga ) 
  • x perlu topup tuk sentiasa kol n text die supaya sentiasa rase dekat ..  cehhh .. 
  • x perlu nk pening2 arrange jadual mingguan,mne nk spend time dengan family, buku dengan beliau lagi 
  • x kan ade yang marah dengan ape yang aku nak buat,aku nak peri mne . dengan sape. ? 

 

Suka Entry ni? Like la !!

Monday, 10 October 2011

Tips mereject awek !!


Ok .. hari ni aku nk bagi tips bagi orang lelaki yang takut nak mereject awek tu.. Yelah kan ..  reject care baek adalah lebih baek.. kot2 si awek tu bunuh diri,then jadi jembalang .. cekik korang .. x ke jadi kes penderaan tu  ..haha.


ok  !  kita mulakan dengan lafaz   سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .



  1. Beritahu kat awek tu  "  errr..  saya x minat pada perempuan . Saya adalah seorang gay. Lupekan saya !!"
  2. Habaq mai kat awek tu cmni  " saya cek dokter semlm ,dokter kate saya ade HIV " 
  3. " errrr.. jap ea.. isteri i yang ke-4 call ni "
  4. " saya ade penyakit keturunan .. saya pandai menggila, berjalan dalam tidur dan pandai maki hamun orang di bawah sedar .. berhati2 dengan saya " 
  5. " saya dah bekerja kat 30 company .. tp paling lame cme dapat tahan 1 bulan je " 
  6. " errr..  lupa nak habaq mai.. i duda anak 15 ..u nak jage anak2 i ? " 
  7. " i suka kikis duit perempuan " 
  8. " hari2 along cari i sebab i ade hutang 100 ribu.. err.. "
  9. "adik beradik saya ade 16 . semua masih bersekolah . saya terpakse tanggung diorang " 
  10. " macam mne nak hilangkan bau bawang kat badan i ni ye ? " 
  11. " duit hantaran nanti u support oke !" 
  12. " saya terpakse ceraikan isteri i yang ke4 tuk kawen dengan u "
  13. " nanti u duduk sebumbung dengan madu2 u ye " 
  14. " family i terkena sumpahan .. kalau kahwin dengan i akan terkena penyakit kedal ,penyakit kulit,kusta,cagu kronik, bisul bernanah dan sebagainya .. u sanggup ke ?  " 
  15. "lepas kahwin nanti.. boleh i jual u ? " 



 Haaa..  itu jelah tips yang mungkin boleh korang praktikkan untuk mereject mne2 aweks  yang korang tak berkenan tu ye ..  heee.. enjoy reading .. thanks :))

Suka Entry ni? Like la !!

Saturday, 8 October 2011

CINTA SEJATI DATANG BERGOLEK2 KE??






 Sebagai seorang perempuan kita sebenarnya layak untuk dapat sesiapa saja lelaki di dunia ini, kite berhak untuk menjadi teman wanita atau isterinya! Namun, dengan satu syarat iaitu kita perlu mencari cinta sejati tersebut.

Mencari teman lelaki untuk dijadikan suami merupakan satu pengembaraan yang sangat mencabar. Ia bukanlah boleh dilakukan dengan sambil lewa tetapi perlu dilakukan dengan serius. Ramai wanita yang tersilap memilih pasangan dan akhirnya perhubungan mereka di akhiri dengan perpisahan.

Berdasarkan kajian Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), 19.23% penceraian berlaku kerana tiada persefahaman! Macam Menarik !!, fakta telah menjelaskan segala-galanya bahawa ramai wanita Malaysia tersilap mencari teman hidup mereka yang akhirnya tiada persefahaman lagi.

 Fakta yang kite perlu tahu...


Baiklah aku akan dedahkan beberapa fakta yang akan buat kowg terkejut. Kita mulakan sekarang...

  • Kejayaan sesuatu percintaan hingga ke jinjang pelamin adalah faktor kekuatan mental dan bukannya fizikal.
  • Korang tidak perlu bazirkan emosi korang kepada seseorang lelaki sehingga korang tahu dielah lelaki ideal bakal suami korang.
  • Di dalam dunia sekarang lebih ramai wanita yang tidak berkahwin berbanding lelaki!
  • Untuk berjaya di dalam percintaan, wanita perlu mengetahui kekuatan dirinya dan menggunakannya untuk memikat lelaki.
  • Lelaki ideal korang adalah satu dalam seratus ataupun mungkin satu dalam seribu! Jadi, korang perlu bertemu dengan banyak lelaki sehingga korang benar-benar menjumpai lelaki idaman korang.
  • Saiz badan dan fesyen pakaian korang tidak menarik perhatian lelaki tetapi sebaliknya bagaimana korang mengetengahkan penampilan diri dan pakaian korang. Itulah yang menarik perhatian lelaki.
  • Jangan bercinta dengan lelaki kerana korang rasa bersimpati dengannya!!
  • Minda korang adalah aset yang terbaik.

Semua fakta di atas adalah fakta yang sangat tepat. Ketahui kenape dan belajar bagaimana untuk berhenti daripada menunggu sang putera raja datang mengetuk pintu rumah korang! Letakkan diri korang di atas kerusi pemandu, cari putera idaman korang dan berbahagialah... 

Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 7 October 2011

SEDIHKAN PUTUS CINTA ?!!

  

Putus cinta merampas keceriaan kite . Yelah aku pernah gak rase ..Memang sakit gile .
X sure pe yang sakit sebenarnya tp memang sakit .Lebih sakit rasenye daripada sakit gigi.haha
Memang patut la kan kite rase sedih .Lagi2 bile ditinggalkan . Kalau kite yang meninggalkan si die kite akan rase puas ati aje .. Sambil cakap . " HAH.. PADAN DENGAN MKE KO. " rite? haha..kejamnye !!


Secara umumnye orang yang baru putus cinta akan merasa camni  :  



1.Menyangkal :
 " bende ni tak mungkin terjadi , ini cume satu salah faham , x mungkin kteorg clash !!! die mesti akan berubah fikiran "

2.Marah : 
 " sampai hati kau putuskan aku .. ko ingat ko hensem / cantik sgt !!!!  " 

3.Stress  : 
" Aku tak layak disayangi !! xde sape pon sayangkan aku .Kenape? teruk sangat ke aku ni ? "

4.Menerima ape yang dah berlaku :
 " lagi beberapa minggu aku akan pulih seperti biasa lepas aku jmpe bf/gf/scandel baru nanti ..lalala.. hahaha "

5.Tak boleh dengar/ tengok orang lain bercinta :
 "  Untunglah kau ade yang sayang ..! dah ! jangan cakap pasal kebahagiaan ko dengan kapel kowg ok !  "
  
6.Terasa diri tak berguna : 
" Aku memang manusia paling malang kat dunia ni ,tak berguna. Semua cinta aku gagal !  " 

Suka Entry ni? Like la !!