! Bila Si Gadis Berbicara !: April 2012

Thursday, 26 April 2012

Tak rugi aku pilih STPM.. kenape?



Jumaat 
27 April 2012




Assalamualaikum .. Ok.. harini 27 April 2012 SMK Dato Seth beri penganugerahan kepada saya.. untuk anugerah pelajar cemerlang STPM 2011.. walaupun  result tak segempak mana..  tapi aku tetap anggap ini anugerah paling besar dalam hidup aku since beberapa peperiksaan besar yang pernah aku ambil.Jeng3 ..  sekolah beri saya ini.. 


Dalam sampul tu ade duit ..  RM 2k u.. hahaha.. percaya ? hahaha.. kne tipu.. 

# Flashback ..................................................................


Ahai.. saya ialah lepasan STPM 2011.. aliran kemanusiaan.. .. macam mana saya bole terjebak  untuk menjadi pelajar STPM ni.... jeng3..


Lepas SPM je saya tak fikir jauh2 .. saya terus buat keputusan untuk pergi ambil STPM.. setelah di inform oleh seorang kawan boleh cek kemasukan ke Tingkatan 6.. dan Allah telah memudahkan jalan aku.. aku ditawarkan.. 


hahaha.. eahh.. aku ni kejap2 saya kejap2 aku.. hahaha.. gile ke? weee..  


Tingkatan 6 syok woo.. duk umah dekat dengan family .. senang .. tak jauh dengan boyfriend.. lalalala.. walaupun sebenarnya ramai yang duk kutuk form 6 ni takde kelas la.. apehal la.. " aku nak msuk U .. form 6 ape kejadahnya pakai baju sekolah" hahaha.. dan ade jugak yang duk kutuk2 pggil aku " hoi budak sekolah .. bawah umur .. sedangkan masa tu aku 19 already.. krik krik le..  


Heehehe.. ramai dah budak2 yang tak cemerlang SPM boleh score dengan hebat untuk STPM..jadi untuk budak2 lepasan SPM 2011 yang dah dapat tawaran untuk pergi form 6 .. pergi la ye..  best gilakk.. rase mude je sebab dapat jadi budak sekolah lebih 1 tahun setengah banding mereka yang lain.. weee..


*Sorry untuk penggunaan kata ganti nama diri yang bertukar2 .. kejap2 saya.. kejap2 aku .. weee.. :p




.


Suka Entry ni? Like la !!

Monday, 23 April 2012

Kalau hidup menyombong tak kemana pun ..







Tgk tajuk entry macam kontroversi sgt je .. heee.. kat sini saya adalah satu story nak duk share ni.. nak tau bace.. tak mau tau pun takpe... janji trafic blog naik.. weeee..  


       Tersebutlah suatu kisah dimana suatu petang si Peah sedang bekerja...  menatap wajah-wajah barang jualannya yang sama untuk kesekian kalinya.. tibe-tibe si Peah terlihat wajah kawan  lamanya yang sangat dikenalinya.. mana tak kenal mase sekolah dulu sesama duk dalam satu kelas.. memang la x rapat tapi still kenal yooo..  


     Si Peah ni pun duk la tersengih2 kat member die ni .. tapi tibe2 tahap kelebaran sengihan si Peah ni macam tertarik-tarik pula sebab sedikit bengang si member ni macam tak mau balas balik je sengihan si Peah ni.. Peah yang bengang pun terus memasukkan kepalanya ke bawah meja.. (ini dongeng) .


    Sepatutnya kawan lama kan..dah lama tak jumpa.. tak suka pun kalau jumpe tu cuba la pura2 excited ke hape kan.. berlakon la sikit.. bukan susah pun.. ni terus buat dunno jer.. 


    Si member ni kemudiannya menghayunkan kakinya membeli barang di kedai Si Peah.. .. Si Peah ni pun duk la serve si member ni.. si Peah ni walaupun dah bengang dengan senyuman manje menggodanya yang tidak disambut si member tadi tetap melayan si member ni .. yelah.. customer kan..  .. si Peah duk la cam konon2 nak bertanya khabar.. sebab si member ni langsung macam konon-kononnya tak kenal si Peah ni.. mungkin die dah buat pembedahan plastik dan merasakan dirinya tidak dikenali sesiapa..tapi si Peah ni kenal lak. hadoii.. kantoii.. hahaha.. 


  Si Peah ni duk  la tanya dari mana nak kemana. ingat nak duk tanye sekarang study mana .. bla..bla..  tapi terbantut sebab si member ni macam nak tak nak je tengok muke si Peah ni..jawab sepatah dan terus tunjuk reaksi macam si Peah ni pengemis nak mintak duit..errr... tau la si member ni dah belajar di Universiti sedangkan si Peah ni hanya duk bekerja sambil tunggu pinangan si boyfriend .. mana ada kelas nak bercakap dengan budak takde pelajaran. 




 Sekiannn..  




- hehehe..  saya di sini takde la nak mendescribe si member ni sombong .. mungkin die kurang keyakinan diri nak bercakap dengan orang .. atau mungkin ada rahsia yang disembunyikan .. hahaha..krik..krik..  tapi biasa la.. first perception orang akan cakap awak tu sombong wahai makcikk.. 






.
Suka Entry ni? Like la !!

Sunday, 22 April 2012

8 Habit saya yang sukar dikikis ..









Semua orang mesti ade habit tersendiri kan..  saya pun ada .. nak tau .. bacelah .. :D


1. suka cium sabun.. tak kira sabun mandi.. sabun cuci termasuklah sabun bonux,daia,trojan dan sabun cap siku ..rase nak makan je..


2. suka bukak laptop pastu tido sebelah laptop tu .. tak pun duk baring2 sebelah laptop tu..


3. suka ajuk orang yang tengah duk bual dekat fon.. (sebenarnya jeles sebab takde orang nak call)


4.tido lambat.. walaupun mengantuk tahap nak muntah darah.


5. makan sangat lambat.. (tu habit ke? ) errrr... kenapa? saje nak menikmati nasi yang kite mkn tu.. rugi beli beras mahal2 cepat je habes :p


6. suka bukak seterika lame2 sebelum iron baju.. ni kalau mak tau habis kena balun.. lalalala..


7. suka cuci tangan banyak kali dalam satu hari..kalau tak dapat sumber bekalan air .. gali tanah untuk dapatkan air mata air atau ape2 air termasuk lopak-lopak air  .. hehehe..  hand sanitizer kan ade.. kenapa? rase macam banyak sangat je kuman kat tangan ni dan tak selesa nak buat apa2. 


8. Gigit kuku kalau tengah fikirkan sesuatu.. err.. kuku kotor.. wekkks..




aku adalah aku.. proud to be myself 



.
Suka Entry ni? Like la !!

Monday, 2 April 2012

Untungnya Gf Dia Manja !!





alolololo..manjanya  !!




Hello..  im back ..  haiyoo.. berhabuk bersawang dah blog kesayangan i ni.. adehh.  lama dah i tak update kan.. kan ( hakikatnya takde sape yang perasan pun.. lalala ) hampir sebulan u .. !  aha..  sangat2 bz dan takde mase nak menjengah ..menaip barang sepatah dua words  pun tiada masa.. lalala ( masih jugak nak menerangkan sebab kenapa lame xupdate  even takde sape nak tau ) ..  ok.. krik... krik .. krik...  cengkerik belakang rumah dah berbunyi .


Ok..  sebenarnya yang kat atas tu hanya mukadimah sahaja..  aha.. topic yang i choose untuk tonjolkan pada pagi ni.. i mean mase i menaip this entry.. ialah.. jeng .. jeng.. jeng.. pasal GF YANG MANJA..Definisi GF disini tak semestinya adalah awek kan.. boleh jadi jugak kawan perempuan.. ( hahaha.. suke hati i la nak bagi ape2 takrifan kan ?!!..lalalalala.) 


Untung tak korang sebagai lelaki dapat seorang gf ..yang manja.. (aha..  kalau sorang untung.. kalau dapat lebih sorang sangat2 beruntung kan .. !! ) 


Sebenarnya apa definisi 'manja' ni? i sendiri gagal nak terjemahkan. . yang i tau bile sekor kucing dok gesel2 kat tuan dia..  i akan kata " oo.. kucing itu sangat manja " aha..  macam tu jugak ke dengan manusia..??


HAHAHAHAHAHA.. APAKAH?


Adakah saya cuba nak cakap seorang Gf yang manja akan dok bergesel.. peluk cium..urut ,meliang liukkan tubuh badan mereka di hadapan Bf bagai..sambil mengeluarkan nada-nada yang sangat manja macam seekor kucing?..   errrr.. macam tu ke? 


Hahaha.. mungkin certain lelaki ada yang suka.. tapi mesti kebanyakkan lelaki akan kate .. " kenapa gedik sangat " errr.. " kenapa perangai teruk sangat ? " yalah.. peluk kiss.. muah ..muah bagai depan public .. err.. kalau nak tunjuk manja tu tak payah la nak tunjuk kat public sangat kan.. annoying gile.. argghh.. (emo tibe2 ).Bukan orang akan kate " eah ..  manjanya gf kau !!" .. atau..  " eahh.. sweetnya awek ko" .. ( mungkin ada jugak yg kata)  tapi mesti first persepsi orang akan kata.. " kau perempuan murahan !!" lalalalala.. 


* heee..  entry ini tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia .. * 




.

Suka Entry ni? Like la !!