! Bila Si Gadis Berbicara !: Kalau hidup menyombong tak kemana pun ..

Monday, 23 April 2012

Kalau hidup menyombong tak kemana pun ..







Tgk tajuk entry macam kontroversi sgt je .. heee.. kat sini saya adalah satu story nak duk share ni.. nak tau bace.. tak mau tau pun takpe... janji trafic blog naik.. weeee..  


       Tersebutlah suatu kisah dimana suatu petang si Peah sedang bekerja...  menatap wajah-wajah barang jualannya yang sama untuk kesekian kalinya.. tibe-tibe si Peah terlihat wajah kawan  lamanya yang sangat dikenalinya.. mana tak kenal mase sekolah dulu sesama duk dalam satu kelas.. memang la x rapat tapi still kenal yooo..  


     Si Peah ni pun duk la tersengih2 kat member die ni .. tapi tibe2 tahap kelebaran sengihan si Peah ni macam tertarik-tarik pula sebab sedikit bengang si member ni macam tak mau balas balik je sengihan si Peah ni.. Peah yang bengang pun terus memasukkan kepalanya ke bawah meja.. (ini dongeng) .


    Sepatutnya kawan lama kan..dah lama tak jumpa.. tak suka pun kalau jumpe tu cuba la pura2 excited ke hape kan.. berlakon la sikit.. bukan susah pun.. ni terus buat dunno jer.. 


    Si member ni kemudiannya menghayunkan kakinya membeli barang di kedai Si Peah.. .. Si Peah ni pun duk la serve si member ni.. si Peah ni walaupun dah bengang dengan senyuman manje menggodanya yang tidak disambut si member tadi tetap melayan si member ni .. yelah.. customer kan..  .. si Peah duk la cam konon2 nak bertanya khabar.. sebab si member ni langsung macam konon-kononnya tak kenal si Peah ni.. mungkin die dah buat pembedahan plastik dan merasakan dirinya tidak dikenali sesiapa..tapi si Peah ni kenal lak. hadoii.. kantoii.. hahaha.. 


  Si Peah ni duk  la tanya dari mana nak kemana. ingat nak duk tanye sekarang study mana .. bla..bla..  tapi terbantut sebab si member ni macam nak tak nak je tengok muke si Peah ni..jawab sepatah dan terus tunjuk reaksi macam si Peah ni pengemis nak mintak duit..errr... tau la si member ni dah belajar di Universiti sedangkan si Peah ni hanya duk bekerja sambil tunggu pinangan si boyfriend .. mana ada kelas nak bercakap dengan budak takde pelajaran. 




 Sekiannn..  




- hehehe..  saya di sini takde la nak mendescribe si member ni sombong .. mungkin die kurang keyakinan diri nak bercakap dengan orang .. atau mungkin ada rahsia yang disembunyikan .. hahaha..krik..krik..  tapi biasa la.. first perception orang akan cakap awak tu sombong wahai makcikk.. 






.
Suka Entry ni? Like la !!

0 comments: