! Bila Si Gadis Berbicara !: January 2013

Thursday, 31 January 2013

Hello Februari ! -1 Feb 2013








1 Februari dimulai dengan tengok movie online lah ape lagi..semua cerita yang dah lame2 .. sebab terlepas kot.. cerita yang baru keluo semua dah abes layan..malam ni tengok cerita Salam Cinta.. hero Kamal Adli yang kacak gile tu.. ( buat mulut kucing ) n Diana Amer heroinnye.. ok lah best jugak.. memang cerita ni kuo lame dah mase 6 Sept.. memandangkan mase tu aku tengah menggilai Kamal Adli jadi aku teramat lah kecewa sebab tak dapat tengok kat panggung sebab 3 Sept mase tu dah berangkat ke Kedah.. memang sebelum masuk U aku seorang yang agak suke menerjah panggung wayang ..tapi cerita melayu sahaja.. ohh.. penyokong industri perfileman tanah air la kunun kan.. hihi.. 





Tapi bile dah kat Kedah.. means kat UUM la kan.. seriously xde mase dan agak jauh kot nak g panggung.. kat Jitra Mall lah paling dekat.. 

Malam semalam pulak melayan cerita Penunggu Istana sebab ade Amar Asyraf aka Zain Setia Hujung Nyawa .... 2011 kot released? baru sekarang nak tengok sebab Zain la.. mase ni Amar tak glemer lagi.. facebook account pun tak full n fanpage pun takde lagi.. ahhh. terlambat nak add.. cisss.. :p 


2011 kot released? baru sekarang nak tengok sebab Zain la.. mase ni Amar tak glemer lagi.. facebook account pun tak full n fanpage pun takde lagi.. ahhh. terlambat nak add.. cisss.. :p 




Before layan cite Penunggu Istana ni .. aku google dulu kesahihan cerita ni.. sebab takut .. awal2 cite bukan main cakap Al-Fatihah kat mangsa aka student yang wat research ni..lagi2 filem ni just gune video cam je.. isyy.. agak meremang.. tapi bile dah google Ohhh.. Tipah tertipulah.. 

aku melayan movie online semua ni kat www.ceritamaster.com .. ok sekian .. eahh.. macam takdekaitan je kan title post ngn entry.. hahaha... ok .. bye.. 



aku akan update blog setiap hari mulai 1 Feb sampai the end of Februari.. harap2 tercapai hasrat .. :D



.
Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 25 January 2013

Sweet Ersalina n Zain -Setia Hujung Nyawa








Hello..! aku baru habis tengok Setia Hujung Nyawa sebanyak 20 episod setakat semalam .. memandangkan aku bz dgn final exam aritu n mane ade tv kat hostel kan.. jadi aku terlepas nonton cite ni.. lagipun aku selalu pelik ngan mak n Ikah kenapa dorang macam minat je tunggu depan tv bile pukul 7 ? best sangat ke..

Ok . aku akui lepas je tengok cite ni kat tonton.com ..mahupun di youtube.. tapi baru tadi aku perasan cite ni dah kne claim dekat youtube .. hehe.. emm.. memang best.. sweet la.. 

Ape yang membuatkan aku cakap cite ni sweet ialah aku terperasan kebanyakkan scene cerita ni watak Ersalina dan Zain suke pakai baju sama colour...

tak percaye ? nak tengok ? adelah beberapa scene yang sempat aku print screen..




baju warna biru.. sweet lah dorang.. tengah gaduh pun masih rancang pakai baju
sama.. ahaks... =p


warna kelabu ^^


yang ni comel kan.. baju El polka dot putih n kuning..Zain pulak baju putih seluo kuning.. eeee !! sweettt =D




Tetap sama warna even El pakai baju hospital =D



purple ^^



pinky2 :D




Putih... 




Okk. sekian.. tu lah bende yang aku perasan mase tengok cerite ni..sebenarnya banyak lagi..tapi aku print screen yang ni je ok  .. aku harap dapat tengok cerita ni sebelum naik cuti sem nanti.. ok bye ! :))



.
Suka Entry ni? Like la !!

Saturday, 19 January 2013

Having Dinner with Rawang Burger Bakar Batu Pahat.. ^^








 Perut terasa sangat masuk angin.. malas nak makan berat2.. pusing2 Batu Pahat.. terasa macam nak makan bakso..mee sup .. atau ape je lah benda yang ringan.. pusing punye pusing terberhenti dekat Rawang Burger Bakar .. 

Lokasi gerai terletak dekat Jalan Rahmat..Bp Walk betul2 dekat depan Guardian.. depan seberang jalan ade Dewan Jubli Intan depannye jugak ade Family Pastry Shop.. ( rinduuunye dengan kedai cake ni :p ) 



camnilah rupa stall tu.. 
 

menu list.. menu yang agak menarik minat aku yang 'Ombak Rindu'  tu ..  ^^
                                     

rupa daging yang dibakar...daging agak tebal dan padat.. kenyang  la bile makan even sebiji je.. 



Burgembira... sedap  ! mix dengan cheese harga ialah RM9.


dan ini pula 'Madu Tiga' .. kenapa madu 3? sebab daging burger ni di mix dengan 3 rasa  .. lembu..udang dan ayam
mix with cheese RM10..  

resit price ... 


ok.. itu saje... ohh lupe nak mention.. waktu operasi stall burger ini ialah Isnin hingga Ahad ..6:30 pm hingga 12 pm  .. Ok bye ! 



.

Suka Entry ni? Like la !!