! Bila Si Gadis Berbicara !: 2013

Thursday, 27 June 2013

Segmen : Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K









terase nak join segmen ni lepas cek shoutbox tadi..walaupun tarikh tutup segmen lagi 3 hari..ok !

Mr.K suruh beritahu jumlah followers setakat ni.. followers saya setakat ni ade 621 orang .. sekian ! 






.
Suka Entry ni? Like la !!

Wednesday, 26 June 2013

seriously ! i miss my ex :'(





Hello ! title entry bukan main macam nak siram minyak kat en.boyfriends kan.. opsss.. boyfriend.. no s ..  heheheww.. :D 

dah 7 hari balik rumah lepas habis je final haritu terase macam laptop ni 24 hours je melekat depan muke.. haisyy.. ok.. ni mukadimah saje.. hee.. ape yang aku nak cerita sebenarnya ialah ? ok ! persoalannya .. siape laki kat atas ni ? sampai nak rindu2 kan? serius .. memang rinduuuu..

Sebenarnya saya isteri dia ! eah .. no ! sebenarnye aku ni tersangatlah bosan duk cari2 movie yang agak boleh layan kepala.. terbukak lah youtube.. terjumpe lah balik video ni..terasa sedih untuk kesekian kalinya.




                                                 oklah .. sebenarnya lelaki tu .. 



    

                                                               Achik Spin.. !!

Terbukak Jangan tidur lagi edisi khas achik tadi menangis pulak tetibe..terase touching pulak arini.. tadi tengok cerekerama wawa zainal pun menangis.. haihh ! 

Serius aku memang peminat tegar arwah ni dulu.. Album die semua aku beli.. lagu2 die semua aku hafal ..termasuklah lagu2 raya die sekali. tak percaye ? jum karoke :D 

 Malah.. 

Semua filem , drama, mahupun telemovie die semua aku tengok berulang kali.. dan novel,maksud aku autobiografi pelangi jiwa arwah dgn nana dulu pun aku beli.Sanggup kumpul duit kengkunun nye sebab nak beli novel die..last2 mak pun simpati dan terus je belikan.. hehee.. strategi tu.. kena tunjukkan kegigihan..lalalala.. 


            
                   ok ! ni lah autobiografi tu .. beli mase aku darjah 6.. Alhamdullilah..masih simpan lagi..

Aku ikut perkembangan die dekat paper,majalah .Aku akan cek setiap pelusuk surat kabo mne lah tau ade nama die.. maklumlah dedulu mana ade keek,instagram,fb ke twitter kan.. 

DAN 

aku akan dengar carta era setiap minggu nak tengok lagu janji kita dgn paling comel dekat tangga berape.. sanggup duduk depan radio berjam2 padahal radio je kot..boleh dengar walaupun tgah cuci kain,buli jiran mahupun petik lada kan ? 

Dedulu pnah lah,terbayangkan die ni jadi boyfriend aku.. hehehe..ala.. bebudak dulu kan..macam adik aku Ikah yang tergile2kan Zyn Malik,Sarah yang tergilekan Izzue Islam..hehew.. 


Itu sahaja entry pada pukul 5 pagi ni.. semoge arwah tenang disana ..Al-Fatihah.. aku tetap peminat arwah walaupun die dah pergi lebih kurang 3 tahun lalu.

Sekali lagi.. maaf en.boyfriend..title tu bergurau saje ..  hehehee .. :D    


YANG BENAR , 

............................
(PEMINAT TEGAR ACHIK SPIN ) 



:D 



.
Suka Entry ni? Like la !!

Thursday, 31 January 2013

Hello Februari ! -1 Feb 2013








1 Februari dimulai dengan tengok movie online lah ape lagi..semua cerita yang dah lame2 .. sebab terlepas kot.. cerita yang baru keluo semua dah abes layan..malam ni tengok cerita Salam Cinta.. hero Kamal Adli yang kacak gile tu.. ( buat mulut kucing ) n Diana Amer heroinnye.. ok lah best jugak.. memang cerita ni kuo lame dah mase 6 Sept.. memandangkan mase tu aku tengah menggilai Kamal Adli jadi aku teramat lah kecewa sebab tak dapat tengok kat panggung sebab 3 Sept mase tu dah berangkat ke Kedah.. memang sebelum masuk U aku seorang yang agak suke menerjah panggung wayang ..tapi cerita melayu sahaja.. ohh.. penyokong industri perfileman tanah air la kunun kan.. hihi.. 





Tapi bile dah kat Kedah.. means kat UUM la kan.. seriously xde mase dan agak jauh kot nak g panggung.. kat Jitra Mall lah paling dekat.. 

Malam semalam pulak melayan cerita Penunggu Istana sebab ade Amar Asyraf aka Zain Setia Hujung Nyawa .... 2011 kot released? baru sekarang nak tengok sebab Zain la.. mase ni Amar tak glemer lagi.. facebook account pun tak full n fanpage pun takde lagi.. ahhh. terlambat nak add.. cisss.. :p 


2011 kot released? baru sekarang nak tengok sebab Zain la.. mase ni Amar tak glemer lagi.. facebook account pun tak full n fanpage pun takde lagi.. ahhh. terlambat nak add.. cisss.. :p 




Before layan cite Penunggu Istana ni .. aku google dulu kesahihan cerita ni.. sebab takut .. awal2 cite bukan main cakap Al-Fatihah kat mangsa aka student yang wat research ni..lagi2 filem ni just gune video cam je.. isyy.. agak meremang.. tapi bile dah google Ohhh.. Tipah tertipulah.. 

aku melayan movie online semua ni kat www.ceritamaster.com .. ok sekian .. eahh.. macam takdekaitan je kan title post ngn entry.. hahaha... ok .. bye.. 



aku akan update blog setiap hari mulai 1 Feb sampai the end of Februari.. harap2 tercapai hasrat .. :D



.
Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 25 January 2013

Sweet Ersalina n Zain -Setia Hujung Nyawa








Hello..! aku baru habis tengok Setia Hujung Nyawa sebanyak 20 episod setakat semalam .. memandangkan aku bz dgn final exam aritu n mane ade tv kat hostel kan.. jadi aku terlepas nonton cite ni.. lagipun aku selalu pelik ngan mak n Ikah kenapa dorang macam minat je tunggu depan tv bile pukul 7 ? best sangat ke..

Ok . aku akui lepas je tengok cite ni kat tonton.com ..mahupun di youtube.. tapi baru tadi aku perasan cite ni dah kne claim dekat youtube .. hehe.. emm.. memang best.. sweet la.. 

Ape yang membuatkan aku cakap cite ni sweet ialah aku terperasan kebanyakkan scene cerita ni watak Ersalina dan Zain suke pakai baju sama colour...

tak percaye ? nak tengok ? adelah beberapa scene yang sempat aku print screen..




baju warna biru.. sweet lah dorang.. tengah gaduh pun masih rancang pakai baju
sama.. ahaks... =p


warna kelabu ^^


yang ni comel kan.. baju El polka dot putih n kuning..Zain pulak baju putih seluo kuning.. eeee !! sweettt =D




Tetap sama warna even El pakai baju hospital =D



purple ^^



pinky2 :D




Putih... 




Okk. sekian.. tu lah bende yang aku perasan mase tengok cerite ni..sebenarnya banyak lagi..tapi aku print screen yang ni je ok  .. aku harap dapat tengok cerita ni sebelum naik cuti sem nanti.. ok bye ! :))



.
Suka Entry ni? Like la !!

Saturday, 19 January 2013

Having Dinner with Rawang Burger Bakar Batu Pahat.. ^^








 Perut terasa sangat masuk angin.. malas nak makan berat2.. pusing2 Batu Pahat.. terasa macam nak makan bakso..mee sup .. atau ape je lah benda yang ringan.. pusing punye pusing terberhenti dekat Rawang Burger Bakar .. 

Lokasi gerai terletak dekat Jalan Rahmat..Bp Walk betul2 dekat depan Guardian.. depan seberang jalan ade Dewan Jubli Intan depannye jugak ade Family Pastry Shop.. ( rinduuunye dengan kedai cake ni :p ) 



camnilah rupa stall tu.. 
 

menu list.. menu yang agak menarik minat aku yang 'Ombak Rindu'  tu ..  ^^
                                     

rupa daging yang dibakar...daging agak tebal dan padat.. kenyang  la bile makan even sebiji je.. 



Burgembira... sedap  ! mix dengan cheese harga ialah RM9.


dan ini pula 'Madu Tiga' .. kenapa madu 3? sebab daging burger ni di mix dengan 3 rasa  .. lembu..udang dan ayam
mix with cheese RM10..  

resit price ... 


ok.. itu saje... ohh lupe nak mention.. waktu operasi stall burger ini ialah Isnin hingga Ahad ..6:30 pm hingga 12 pm  .. Ok bye ! 



.

Suka Entry ni? Like la !!