! Bila Si Gadis Berbicara !: November 2012

Friday, 2 November 2012

Hamster degil yang comel ^^







Adik aku ikah n sarah ade bela due ekor tikus  hamster..  act aku agk allergic...  bukan geli eah.. sebab aku tengok die macam tikus.. berbulu.. laju macam tu..  tapi memang agak comel la ..  lagi2 bile die main roda berpusing tu n time die berdiri... sampai sekarang aku takde pegang lagi pun mereka2 tu.. bile die dtg dekat,,aku akan jerit macam aku terserempak dengan tikus,iguana,harimau,ular sawa dan sebagainye..

Yang coklat CHIKO (betina) BOBU yang putih (jantan ) 

Tatkala tertypenye  entry ni adalah hari terakhir aku menggunakan khidmat wifi di rumah aku sebab aku dah nak balik UUM.. pukul 9 malam nanti... dan sekarang abang aku tengah berusaha mencari BOBU.. tu nama tikus  hamster  jantan yang agak degil tu... kerja nak masuk bawah katil je... memang dasar tikus ... kalau lah aku dapat pegang tikus  hamster tu ..aku picit2 dah.. hoh! berjiwa kebinatangannye aku -___-


panjat nak keluar sangkar.. degil gile.. untung aku tak picit =D 
                                                                  

Abang aku yang pada mulanye cari hamster dengan panggilan sayang ..(aku pun hampir muntah dengar) terus memaki hamun hamster yang degil gile tak nak masuk sangkar tu..

dan sekarang BOBU dan CHIKO (nama tikus  hamster betina ) terpakse diasingkan rumahnye sebab dorang nak bergaduh je bila dekat even dah letak bedak Johnsen beby (ciss.. bedak mahal2 aku beli adik aku bagi hamster pakai) .. kenapa letak bedak kat hamster? sebab nak samakan bau dorang ..kalau bau dah sama dorang tak gaduh..adik aku lah kate.. die kate ade buat beberapa reseach pasal menatang tu.

so kesimpulannye mereka tetap bergaduh..  kami syak CHIKO pregnen.. biasalah pembawakkan budak..ade jugak terdengar isteri yang mengandung allergic dengan hasben die sendiri.. mungkin hamster pun camtu kot.. ntah.. 



ni CHIKO

dan CHIKO.. 



BYE !!!!




.
.
Suka Entry ni? Like la !!

Thursday, 1 November 2012

Buah loofah mirip payudara wanita =D




                                                 



Salam all readers ...   act aku yang teragak jakun lepas tengok gambar atas ni terus tergerak nak buat entry ni.. mungkin ramai yang dah tau.. aku je yang agak ketingglan kot .. (sebab adik aku kate aku dah ketinggalan sebab baru tahu pasal buah ni ..ok fine ! aku duduk dalam hutan -___- ) ... serius sejibik kan? hahaha..  dah jadi blog lucas pulak..

Act gambar buah ni telah dicrop untuk menggempakkan lagi entry .. hehehe...gambar sebenarnya boleh tengok kat bawah2 ni... buah ni name LOOFAH ..orang Vietnam lah yang panggil macamtu..buah loofah tau bukan buah Neelofa... lalalalaa =D

                                                    


                        

                     


 buah Loofah


buah Loofah







ok.. itu sahaja..  agaknye macam mane lah rasenye ek .. heehehhee..sekali lagi.. ini bukan entry lucah eah..tapi buah ni memang wujud ... jgn sensitif2 ea ..  bye !! 





.
Suka Entry ni? Like la !!