! Bila Si Gadis Berbicara !: October 2012

Tuesday, 23 October 2012

Welcome to Changlun,Kedah =D







Changlun ni pekan la kot act.. name tempat tau..bukan sejenis makanan,sushi ataupun sejenis kayu-kayuan n wateve la..  zzzz.. ! nak cerita pasal sejarah Changlun,tunjuk peta ke? alah..malas la.. yang aku tahu Changlun ni pekan dekat2 dengan UUM..lebih kurang 3hri perjalanan dari UUM kalau merangkak la..kalau naik bus dalam 15 minit la kot.. kalau bus tu bawak 250km/j mungkin dalam 4 minit dah sampai...

nak tunjuk gambar je ... gambar2 ni aku snap gune camera yg gune filem tu je..nak beli digital camera tak mmpu T_T



stesen bus/teksi..dimana tapak kakiku yang bersaiz 38 kali pertama menjejakkan kaki kat bumi Changlun ni..mase 3sept2012 hari 1st pendaftarn..hoho.. sungguh memorable..







yang ni pulak trafic light dan jejantas..yang tu pulak plastik sampah dan plastik icecream 20sen.. haha.. no idea act !-_-
yang ni pulak signboard -_-'! anak panah ke Sintok tu ke UUM lah..
                                             
ni gerai rojak buah Mak Bee ..hehe.. name tu sesaje ja aku bagi act! mak dengan kak sedare aku kate rojak buah die sedap gile kat sini.. jadi aku pun bawak la balik beberapa tong kuah rojak die..aku harap driver bus balik esok akan sediakan tempat untuk aku menghangkut bergelen tong kuah rojak tu kat atas bas nanti ..sekian -_- 

saje nak tunjuk kat sini ade KFC..MCD takde lagi..mungkin nak tunggu aku bukak kot.. =D

yang ni Mira..budak yang hari2 peluk aku time tido tapi tak nak mengaku.pic ni takde kaitan pun act dengan entry Changlun ni sebab die bukan la dilahirkan atau melahirkan kat sini..ngeh3 ..saje nak mempamerkan wajahnya yg  teramat sedih akibat tertinggal flight balik ke Sabah.. kesiannye die..harini 24Oct besday die..ok.. so plis wish for her ..HAPPY BESDAY =D


yang ni Azie.. name full die..mungkin Noor Azimah Martinah,,haha.. suke2 je bedal name orang =D..maaf Aziha..jari die tak sure tunjuk peace ataupun mungkin menunjukkan cincin tunang or whatever..ataupun menunjukkan reaksi dengan dialog seperti ini "bak rokok sebatang !" isyy.. perokok ke ? hahaha ..muke ceria selepas berjaya memenuhkan 1 troli dgn ntah ape2 barang dekat C-Mart aka Pavillion Changlun =D

yang ni kasut la kan.. harge2 kasut2 kat sini memang murah gile kot..sile imagine RM5 boleh dapat 5 ..bukan 5 pasang la..mungkin 5 patah makian dpd tauke kedai ni..haha.tapi serius memang murah compare dgn tempat aku..

selain kasut beg2 kat sini pun agak murah la.. kot.. ntah.. -_-

ini pemandangan Pasaraya C-Mart aka Pavilion Changlun.. selain bowling,karaoke,panggung wayang terdapat juga domino pizza selain toilet yang mewah dan cantik turut terdapat di sini..hehehe..tipu je.. act cume ade bowling n  karaoke box je..sekian..=D

kat luar C-Mart aka Pavillion ade Marrybrown .. saje jakun2 kejap sebab dekat Yong Peng Marrybrown dah bankrup akibat tak sedap,jadi tak laku lah .agknyela =D

ok... kesian  sekian ...  jum packing barang.. esok nak balik dah.. doakan perjalanan aku ke Yong Peng dengan budak Amer aka playboy tegar (maaf ni gurau je. =D ) sang pencinta setia UUM selamat eahh.. bye !!



.
Suka Entry ni? Like la !!

Thursday, 18 October 2012

DPP Yayasan Al bukhary 10 tahun akan datang =D







Ecehhh.. sejak2 ni asyik update pasal YAB je eah... emmm.. ni cume impian,angan2,cita2 dan mungkin juga cadangan ...  heeee...   

1st ...  bilik..aka katil aka tempat beradu or wateve la nk buat dalam bilik tu ialah.. jeng3..  cmni rupa die...  

yang ni untuk gegurl2 sekalian lah .. pinky sweetnye..dan memang takkan bangun g kelas kalau tido dalam rumah pink ni sebab dah terasa mcm princess..mkn tido je lah tggu putera raja dtg minang  =D




  

yang ni pun cool.. lagi cool kalau letak econ dalam bilik..astro ke esbox ke kan..kalau bilik den cmni sumpah tak balik Johor dah .. hahaha.. boleh ?
     

yang ni pulak cadangan   impian untuk bilik para lelaki mahupun yang tak berapa nak lelaki tu =D 


agaknye lelaki nk bilik cmni.. mne aku tahu kan..  =D





                             

atau camni?ntah.. mne aku tahu..aku bukan laki . =D
          

2nd ialah toilet cadangan       impian YAB cmni rupenye                       
Air panas mahupun juice tembikai turut disediakan di sini.. mandi manda dengan gembira .. ea? 

                          
Seterusnya .. cafe ... 

semua jenis masakan disediakan..termasuklah makanan masakan ibu sendiri... waiter dan chef juga segak2 belaka =D

                                     
                                  Seterusnya pemandangan YAB dari jarak jauh adalah begini ..


dilarang mencelup kaki yang bercagu didalam swimming pool ini =D
                            

        

     Seterusnya YAB mall 

terdapat pelbagai premis jualan dan menyajikan discount sehingga 100 % ..pizza hut,,domino pizza,mcd dan seangkatannye ade dalam mall ni ..pekerja2 dalam ni pun merupakan artis populer spt Aaron Aziz,Kamal Adli,Nora Danish,Sharifah Aini mahupun M.Daud Kilau yang buat kerja part time..=D
                         

                  Seterusnya masjid YAB  akan kelihatan seperti ini ..

                 


ok.. sekian angan2 ku... ehe.. post ni tidak bermaksud atau ingin mengaitkan sesiapa..just suka suki.. bagi penghidap sakit jantung atau ibu mengandung ditegah perlu berfikir 2,3 atau 4 kali untuk mentelaah entry ini..bagi yang sedang beremosi,putus cinta,gagal exam atau hilang kucing juga dinasihatkan tidak membaca entry ini.. =D sekian.. 



 Hidup perlu angan2 ..walaupun kadang2 cume angan2 kosong =D

     
.           
Suka Entry ni? Like la !!

Friday, 12 October 2012

My new life in UUM DPP Yayasan Albukhary -Part 1






Sedar tak berapa nak sedar dah hampir sebulan 10 hari aku berjaya duduk di bumi UUM ni dengan jayanya.. ye hampir la jayanya.. macam2 kot pengalaman pahit,tawar mahupun mistik.. jeng3.. takmau cte nanti orang takut.. lalalalala..  

Dan yang paling seronok walaupun duduk kat Kedah tapi aku kire berpeluang la jugak dengar macam2 loghat bukan setakat Kedah, tapi jugak Kelantan,Terengganu,Sabah dan seangkatannya lah.. sebab biasa kat Johor cakap biasa je kan.. ngeh3 .. cuba untuk belajar paham la paling kurang.. kalau cuba cakap memang lawak la dengar.. weeee..  lagi2 bile cube cakap Sabah memang jadi Indon ..hahaha.. 

Tapi memang lawak la kalau duk cerita pasal loghat2 ni.. sebab pernah ade sorg pakcik bas ni duk borak gune loghat Kedah mak aii pekat gile.. aku angguk dan senyum2 kerang je.. sebab tak bpe nk paham.. haha.. kesian kot pakcik tu.. maaf maaf.. hahaha..

tapi aku kot yang lebih sengsara sebab pakcik tu yang patutnye sedia tahu aku tak pham ape yang die duk cerita  tak berhenti cakap kat aku gune loghat Kedah die.. sampaikan aku rase macam nak terjun dari bas dan buat aksi ala spiderman .

.Pengakhiran cerita pakcik tu bile bas tu sampai kat DPP Yayasan Albukhary..ooo... sampai pun akhirnya kat DPP tercinta..  hohoooho..lalalala..sesampainya aku diperkarangan DPP aku rase lega sebab aku tak de la rase bersalah sangat sebab terbuat muke blur loading tak paham loghat Kedah pakcik tu kan..


phewwwww .. !!!

Itu iklan yang sangat panjang dan bosan dibaca actually.. tau readers2 semua suke tengok gambar je kan.. jadi disini saya telah pun menggunakan function fon berkamera saya untuk mengsnap beberapa bilah gambar sekitar DPP YAB la.. 

Gambar2 ni cume sekitar depan ,belakang kiri dan kanan bilik aku saje.. jadi nikmati lah .. errr ..




katil di bilik 563.. little bit messy.. omg..i've got 5 days mc.. :D

padang YAB.. sebelah tu DPP Bank Muamalat..kat sini lah tempat kami duk skodeng abe2 sepak,tendang,terajang bola.. errrr ..

ni belah depan kanan bilik den.. tempat sidai segala jenis kain

ni tempat kami bermandi manda,scuba diving,bersauna,mandi susu,menyanyi2 kecil dan sebagainya

tu mesin basuh jenama Alcatel..masuk je 200sen die akan gerak2 sambil keluarkan alunan lagu twinkle2 little star mahupun suriram..macam menatang kat tepi2 shopping mall tu.. selalu gak duk naik atas mesin tu kalau takde kelas..:D

ni pemandangan dari tingkat 500.. tinggi sangat gayat..selalu malas turun tangga kiteorang gune payung terjun je..

yang ni timetable kite..hok2..bunge tu bunge btol tau..tapi la ni hampir layu dah.. bunge tu curi kat pentas dewan mas mase koir untuk convo aritu..penat datang dewan bawak lori last2 dapat curi sejambak je.. cis!




Tunggu part 2 .. 4 tahun akan datang nanti yek.. hehehe .. bye2  ..:D



.
Suka Entry ni? Like la !!