! Bila Si Gadis Berbicara !: Welcome to Changlun,Kedah =D

Tuesday, 23 October 2012

Welcome to Changlun,Kedah =D







Changlun ni pekan la kot act.. name tempat tau..bukan sejenis makanan,sushi ataupun sejenis kayu-kayuan n wateve la..  zzzz.. ! nak cerita pasal sejarah Changlun,tunjuk peta ke? alah..malas la.. yang aku tahu Changlun ni pekan dekat2 dengan UUM..lebih kurang 3hri perjalanan dari UUM kalau merangkak la..kalau naik bus dalam 15 minit la kot.. kalau bus tu bawak 250km/j mungkin dalam 4 minit dah sampai...

nak tunjuk gambar je ... gambar2 ni aku snap gune camera yg gune filem tu je..nak beli digital camera tak mmpu T_T



stesen bus/teksi..dimana tapak kakiku yang bersaiz 38 kali pertama menjejakkan kaki kat bumi Changlun ni..mase 3sept2012 hari 1st pendaftarn..hoho.. sungguh memorable..







yang ni pulak trafic light dan jejantas..yang tu pulak plastik sampah dan plastik icecream 20sen.. haha.. no idea act !-_-
yang ni pulak signboard -_-'! anak panah ke Sintok tu ke UUM lah..
                                             
ni gerai rojak buah Mak Bee ..hehe.. name tu sesaje ja aku bagi act! mak dengan kak sedare aku kate rojak buah die sedap gile kat sini.. jadi aku pun bawak la balik beberapa tong kuah rojak die..aku harap driver bus balik esok akan sediakan tempat untuk aku menghangkut bergelen tong kuah rojak tu kat atas bas nanti ..sekian -_- 

saje nak tunjuk kat sini ade KFC..MCD takde lagi..mungkin nak tunggu aku bukak kot.. =D

yang ni Mira..budak yang hari2 peluk aku time tido tapi tak nak mengaku.pic ni takde kaitan pun act dengan entry Changlun ni sebab die bukan la dilahirkan atau melahirkan kat sini..ngeh3 ..saje nak mempamerkan wajahnya yg  teramat sedih akibat tertinggal flight balik ke Sabah.. kesiannye die..harini 24Oct besday die..ok.. so plis wish for her ..HAPPY BESDAY =D


yang ni Azie.. name full die..mungkin Noor Azimah Martinah,,haha.. suke2 je bedal name orang =D..maaf Aziha..jari die tak sure tunjuk peace ataupun mungkin menunjukkan cincin tunang or whatever..ataupun menunjukkan reaksi dengan dialog seperti ini "bak rokok sebatang !" isyy.. perokok ke ? hahaha ..muke ceria selepas berjaya memenuhkan 1 troli dgn ntah ape2 barang dekat C-Mart aka Pavillion Changlun =D

yang ni kasut la kan.. harge2 kasut2 kat sini memang murah gile kot..sile imagine RM5 boleh dapat 5 ..bukan 5 pasang la..mungkin 5 patah makian dpd tauke kedai ni..haha.tapi serius memang murah compare dgn tempat aku..

selain kasut beg2 kat sini pun agak murah la.. kot.. ntah.. -_-

ini pemandangan Pasaraya C-Mart aka Pavilion Changlun.. selain bowling,karaoke,panggung wayang terdapat juga domino pizza selain toilet yang mewah dan cantik turut terdapat di sini..hehehe..tipu je.. act cume ade bowling n  karaoke box je..sekian..=D

kat luar C-Mart aka Pavillion ade Marrybrown .. saje jakun2 kejap sebab dekat Yong Peng Marrybrown dah bankrup akibat tak sedap,jadi tak laku lah .agknyela =D

ok... kesian  sekian ...  jum packing barang.. esok nak balik dah.. doakan perjalanan aku ke Yong Peng dengan budak Amer aka playboy tegar (maaf ni gurau je. =D ) sang pencinta setia UUM selamat eahh.. bye !!



.
Suka Entry ni? Like la !!

0 comments: