! Bila Si Gadis Berbicara !: My new life in UUM DPP Yayasan Albukhary -Part 1

Friday, 12 October 2012

My new life in UUM DPP Yayasan Albukhary -Part 1






Sedar tak berapa nak sedar dah hampir sebulan 10 hari aku berjaya duduk di bumi UUM ni dengan jayanya.. ye hampir la jayanya.. macam2 kot pengalaman pahit,tawar mahupun mistik.. jeng3.. takmau cte nanti orang takut.. lalalalala..  

Dan yang paling seronok walaupun duduk kat Kedah tapi aku kire berpeluang la jugak dengar macam2 loghat bukan setakat Kedah, tapi jugak Kelantan,Terengganu,Sabah dan seangkatannya lah.. sebab biasa kat Johor cakap biasa je kan.. ngeh3 .. cuba untuk belajar paham la paling kurang.. kalau cuba cakap memang lawak la dengar.. weeee..  lagi2 bile cube cakap Sabah memang jadi Indon ..hahaha.. 

Tapi memang lawak la kalau duk cerita pasal loghat2 ni.. sebab pernah ade sorg pakcik bas ni duk borak gune loghat Kedah mak aii pekat gile.. aku angguk dan senyum2 kerang je.. sebab tak bpe nk paham.. haha.. kesian kot pakcik tu.. maaf maaf.. hahaha..

tapi aku kot yang lebih sengsara sebab pakcik tu yang patutnye sedia tahu aku tak pham ape yang die duk cerita  tak berhenti cakap kat aku gune loghat Kedah die.. sampaikan aku rase macam nak terjun dari bas dan buat aksi ala spiderman .

.Pengakhiran cerita pakcik tu bile bas tu sampai kat DPP Yayasan Albukhary..ooo... sampai pun akhirnya kat DPP tercinta..  hohoooho..lalalala..sesampainya aku diperkarangan DPP aku rase lega sebab aku tak de la rase bersalah sangat sebab terbuat muke blur loading tak paham loghat Kedah pakcik tu kan..


phewwwww .. !!!

Itu iklan yang sangat panjang dan bosan dibaca actually.. tau readers2 semua suke tengok gambar je kan.. jadi disini saya telah pun menggunakan function fon berkamera saya untuk mengsnap beberapa bilah gambar sekitar DPP YAB la.. 

Gambar2 ni cume sekitar depan ,belakang kiri dan kanan bilik aku saje.. jadi nikmati lah .. errr ..




katil di bilik 563.. little bit messy.. omg..i've got 5 days mc.. :D

padang YAB.. sebelah tu DPP Bank Muamalat..kat sini lah tempat kami duk skodeng abe2 sepak,tendang,terajang bola.. errrr ..

ni belah depan kanan bilik den.. tempat sidai segala jenis kain

ni tempat kami bermandi manda,scuba diving,bersauna,mandi susu,menyanyi2 kecil dan sebagainya

tu mesin basuh jenama Alcatel..masuk je 200sen die akan gerak2 sambil keluarkan alunan lagu twinkle2 little star mahupun suriram..macam menatang kat tepi2 shopping mall tu.. selalu gak duk naik atas mesin tu kalau takde kelas..:D

ni pemandangan dari tingkat 500.. tinggi sangat gayat..selalu malas turun tangga kiteorang gune payung terjun je..

yang ni timetable kite..hok2..bunge tu bunge btol tau..tapi la ni hampir layu dah.. bunge tu curi kat pentas dewan mas mase koir untuk convo aritu..penat datang dewan bawak lori last2 dapat curi sejambak je.. cis!




Tunggu part 2 .. 4 tahun akan datang nanti yek.. hehehe .. bye2  ..:D



.
Suka Entry ni? Like la !!

0 comments: