! Bila Si Gadis Berbicara !: sejarah vs ombak rindu

Monday, 5 December 2011

sejarah vs ombak rindu


Semalam ( 4 Dis 2011) tengok Ombak Rindu ..sangat sweet.. serius best dan memang sedih.Tapi air mata x mengalir pun just berlinang sahaje . Tak macam mase tengok Lagenda Budak Setan dulu.Hahahaha.. Mungkin sebab mase tengok Lagenda Budak Setan dulu tengok dengan boyfriend. Sekarang nak tengok wayang dengan family je lah  .. hmmm  ..  Hahaha..( x sedih pun) . . ok. Kenape ek aku tak feeling over gile mse tgk Ombak Rindu semalam? mungkin sebab ade adik aku dua orang duk kat kiri kanan aku.karang digelakkan nya aku. haha..wat malu je.. Tapi mak aku relax je nangis,feeling2 ,siap meraung lagi.. hahahaha..  mak kate cerita tu best gile n sedih sgt2. 


Ok. Dari filem tu gak aku mula perasan yang Aaron Aziz tu hensem gile..  pehhh..  hahaha (selamat tinggal Kamal Adli).Romantik gile die kat cerita tu.isyy ..sweet sgt macam gule2 sugus.. 


Walaupun Aaron Aziz hensem n romantik sgt ..  hahaha. (tak de kaitan) tetap gak aku terperasan beberapa kesilapan dalam filem tu .Antaranya kesilapan berkaitan no telefon n jam tangan Maya Karin..ade sedikit confius kat situ .Ending cerita tu pon tak ceritakan keseluruhan sebab tak tau akhirnya watak Aaron Aziz tu terima tak ayah kandung die tu.Ok la..paham ..filem tu adaptasi daripada novel..of cz la panjang gle kan kalau nak di filemkan. 2 jam tu sebenarnya memang tak cukup tuk lengkapkan plot cerita tu.Tpi papepun still BESSSTTTT  ..


Tgk pic atas..aku tengah pegang buku Sejarah ..Hahaha..akibat kerisauan yang melampau..aku bace buku Sejarah mase on the way n sambil tengok movie tu..haha sebab esoknya (harini) ade paper Sejarah ....  mesti korang nak cakap aku akan menderita mase jawab Sejarah td kan sebab tak study malah sibuk duk tengok movie? errrr..  


Keputusannya.. jeng ..jeng ..jeng ..  agak hancur la jawapan dan hati aku mase jawab td. Tapi aku tak salahkan tindakan aku yang sibuk dok nonton movie semalam. Sebab hampir semua soalan yang di spot keluar ..cume diubah struktur dan kehendak soalan tu..errr.. kat situ la yang agak fail sikit sebab memerlukan tahap pemikiran yang agak tinggi ..  


Tak mampu buat ape2 .. juz tggu result sahaje .. ape2pun Ombak Rindu best gile..  Nak tengok novel Ombak Rindu ni? ni lah die 


pernah terpegang novel ni dulu.Akibat ingin fokus kat SPM trus melupakan hasrat tuk bace novel ni.


ok.. jum tengok antara scene2 filem Ombak Rindu ni ..











:: harap2 lebih ramai penggiat2 seni yang dapat hasilkan filem adaptasi daripada novel sebab aku malas nak bace novel yang tebal2 tu .hahaha::






Suka Entry ni? Like la !!

2 comments:

Nazara :) said...

betul kata awk oh . dari tgk ombak rindu tu lah sye baru perasan jgk yg AA hensem :) hehe

malek said...

tak perasan lak...