! Bila Si Gadis Berbicara !: NURUL OOOOOO NURUL !!!

Saturday, 6 August 2011

NURUL OOOOOO NURUL !!!





 Dalam entry kali ni aku tergerak nak kongsi cerita pasal apa yang berlaku tadi..Hari ni 6 OGOS 2011 bersamaan hari Sabtu ,aku keluar la untuk beli juadah buka puasa .Nampak ade sorang abg jual air tepi jalan, macam sedap..  so singgah la..  Tibe-tibe terperasan la sorang budak perempuan ni. Aku mengenali budak ni pon dari tempat kerja aku dulu FAMILY PASTRY SHOP..  iaitu sebuah kedai kek kat Yong Peng ni.. Nama budak tu Nurul kot kalau x silap. Sambil menunggu abg jual air tu membungkus air tembikai laici dan air tembikai susu yang aku beli tu..Tibe-tibe Nurul ni datang la dekat aku..sebelah-sebelah ni..ingat nk tegur aku la kan..Aku pon berbelah bahagi..Nak tegur ke x nk ..  Nk tegur ke xnk.. huhu.. last2 aku pon tegur la..


AKU :  Hai...  !!  knal x ?  


NURUL :  krik krik krik....(bunyi cengkerik )





Nak tau ape reaksi dia lepas aku tegur ????? macam kartun kat ats ni la lbeh kurang.. Die wat muke serupa cam kerang yang da basi yang dok terperap berbulan-bulan dalam peti ais..jeling aku.. then wat gaye mcm nak muntah tgk aku ?  errrr.  Argghhhh.. selamat mood aku baik hari ni..kalau x..isyy..  Die pndang aku macam la die tu hebat sangat untuk ditegur !!  EEEeeeee.. tolong la ea..






Aku terasa sangat bengang dan terasa cm bangang gile...kenapa la aku tegur die..  dah la rmai orang kat situ.. Arggghh..malu sgt2...Hahaha..  selang berapa minit...
Die pon tegur aku   ..










Uhhhh.. ingat pon nama aku..   Tp agk- agk la kan..kalau mule-mule tak knl atau x ingat aku pon,,jgn la wat muke cmtu..  cube kalau korang ..orang tegur  .. mesti la senyum ke ape ke..  tnye " eah,,kite kenal ke..  Ni tidak..  wat muke mcm aku ni ade hutang die je...aisyyyy.. Susah la kalau ade orang mcm ni..huhu..


Dan yang paling memelikkan aku ialah ..sebenarnya ,,mase kat tempat kerja dulu...Aku la salah sorang yang kesian kat die.. Sebab pekerja lain memng x suke dengan die dan hari-hari mara dan buli Nurul ni..kecuali aku..aku je la  sorang yang sudi baik-baik dan tegur-tegur die.. Tapi nampak sangat die x hargai 'JASA ' baik aku selame ni.. hahaha..  buktinye.. die x knal dan x ingat kat aku pon.. malah boleh wat muke bile aku tegur die.. huh !


Hahahaha.. x kisah la Nurul... mungkin ko da xnak ingat kisah lame ag kott..kan ? haha.. dan sekarang aku dapat tau yang Nurul ni  da kne buang dengan bos kat FAMILY tu dan bekerja di kedai kek yang lain pulak  .. Dan moral yang aku dapat daripada apa yang berlaku hari ni ialah..JANGAN TEGUR ORANG SESUKA HATI..Biarlah org nak cakap kite sombong ke ape.. hahaa..  asalkan x dimalukan ,,haha..boleh x camtu ek?  hahaa.. :)
Suka Entry ni? Like la !!

8 comments:

PRINCE said...

moral:just be nice with others,soon we would get the reward from the CREATER...be patient k ;)

nurhaziqah_ikah said...

yesss...betol3 ..:)

norhidayah sukri said...

heee... prince ...thats rite dear ..huuu... tq ..:)

norhidayah sukri said...

:)

PRINCE said...

you are welcome..trust me k..you would get your reward soon for your kindness..just wait and see..be nice what ever happen ;)

norhidayah sukri said...
This comment has been removed by the author.
norhidayah sukri said...

orait....tq.. huhuuuu.. :)

PRINCE said...

you are welcome..;)