! Bila Si Gadis Berbicara !: MATAKU NAMPAK HANTU !!!!!!!?????

Thursday, 23 June 2011

MATAKU NAMPAK HANTU !!!!!!!?????




 Emmm...  mula-mula aku macam x berapa nak percaya dengan mata aku ni.. korang pun mesti ade kan pengalaman2 mistik korang..tapi ni aku nak share antare pengalaman aku yang boleh dikatakan mistik tu...huuu..


Kisah bermula seawal aku darjah 5..Mase tu nak g tuisyen kat sekolah...lepas Maghrib mase tu... Seingat aku macam pkul 7.45 pm gitulah..g tuisyen tu naik motor,,abg aku yang hantar.. aku asyik menoleh-noleh kebelakang sbb lampu moto belakang x hidup,,risau takut orang langgar sebb x npk berikutan kawasan kampung yang xde lampu..kat kampung aku tu ade satu jambatan highway..
macam-macam la dengar cerita seram kat situ.


Antara yang terfemes sekali ialah pocong..ade cite pernah nampak pocong bergolek-golek lah..emm,mase ngah memerhatikan lampu moto tu..aku pun menoleh ke depan balik..mase nak menoleh ke depan tu la aku tbe2 ternampak bende putih kt depan moto.. abg n adik aku x nampak kot...coz dowg cam xde pape je...aku terpana sekejap,bende tu terlompat-lompat n berbungkus. yang pasti kaki die x jejak !!! aku perasan moto tu mcm lambat je nak naik atas jambatan tu...


hmmm..aku yang terkedu tgkkan je lah bende yang aku anggap POCONG tu melintas ngn penuh tata tertibnye..sampai je pocong tu kat divider jambatan tu... pocong tu berpusing-pusing kat atas menyerupai kain putih..pehhh... hebt la ..hahaha... lame gak la die berpusing,,,saje la tu gaknye nak tunjuk aksi,, hahaha... then,, pocong tu da lpas divider jalan. die pun turun bukit dengan pnuh sopannya,,,  yang pasti die terlompat-lompat..emmm, die pnye imej pun antara nyata dengan x nyata,,, tapi memg aku nampak..  


Kepada siapa yang x percaya dengan cerita aku ni terpulang la,,,heeee..  tapi aku memang nampak dan itu antara pengalaman yang best kot,,sebab first time nampak pocong,,selalu tgk kat tv je.. sejak dari tu aku selalu gak nampak hantu sampai la sekarang..  huhuhu.. tapi wat xtau je lah...haaa.. untuk pengetahuan,,kejadian ni berlaku kat jambatan highway PARIT AWANG YONG PENG,JOHOR,,,emmm,  yang lain-lain hantu  next post lah cerita...


heeee..tq pada yang sudi bace tu ...  :)






Suka Entry ni? Like la !!