! Bila Si Gadis Berbicara !: 4 CARA PELIK KURANGKAN STRESS.

Sunday, 19 June 2011

4 CARA PELIK KURANGKAN STRESS.





STRESS ?? Setiap orang kat dunia ni msti tak terlepas daripada menghadapi masalah.Tak kiralah masalah tu besar atau sekecil hilang duit 20sen .Bagi yang x pandai nak kawal perasaan tu mstilah terStress ...huhu.. Biasanya orang msti bagi tips cne nk hilangkan stress dengan cara yang lbih formal kan,, tapi kali ni aku nak bagi 4 care yang agak kepelikan sikit untuk hilangkan atau pling2 pun kurangkan la sikit stress tu....

  1. Cabut Rumput Kat Laman Rumah.
         Cara ni mungkin la berkesan.. sebab kalau kita tgah geram atau mara .Kita mesti  rase  nak bling sesuatu.Macam sesetengah orang bling henfon lpas gado ngn awek..Alahai,watpe wat cmtu .ape yang kita dapat? henfon dah la rosak..awek tu pun lum tentu jadi bini korang nanti..kui3.Cuba kalau kita cabut rumput,selain dapat berkhidmat ngan kedua ibu bapa,kita dapat gak mengindahkan halaman rumah kita sekaligus dapat hilangkan geram dengan cabut rumput tu kuat2. huhu.. Sekurang-kurangnya hilanglah sikit stress kita tu kan...HAHAHA..


cabut jangan x cabut ..






  2. Cari Pasal
  
            Pernah tak cikgu atau lecturer korang masuk kelas tibe-tibe nak mengamuk?? haha..Die sebenarnya tengah nak kurangkan stress die tu lah..Dengan mencari pasal dengan student die..dengan cara ni sedikit sebanyak dapatlah melempiaskan rase kemarahan die tu..tu kalau korang cikgu atau lecturer blehlah wat kat student korg.haha.. kalau dah xde mangse sgt bolehlah cari pasal dengan kucing atau lipas.Caranya dengan menghembuskan asap rokok kat muka kucing tu..Lpas tu kalau korang dapat tau kucing tu kena kanser akibat asap rokok tu msti korang puas dan hilanglah stress..HAHA.. yang lipas lak.korang try la cri kawasan perumahan lipas then spray racun lipas..hahaha...msti korang puas dan hilang stress.Di samping tu,dapatlah jage kebersihan daripada serangan lipas..huhu.



      3.Kutip Batu Tepi Jalan

Dengan care ni mgkin la dapat hilangkan stress kita tu,,sebab kenape? masa kita akan terisi dengan usaha mengutip batu-batu tepi jalan.Sekaligus kita dapat lupa tentang masalah kita.Tp kutiplah dengan care yang bermanfaat cket,kutip batu yang agak2 unik dan ade nilai komersial, tapi agak2 cket jangan kutip batu yang kat tanah perkuburan lak,,kang dowg tuntut susah lak..haha,,batu pe tu ? batu nisan..heee.. batu kat air terjun yang besar2 tu pun jangan lah korang kutip sebab nampak sangat cam x sopan,,huhuhu







4. Window shopping

Hihihihhii..selalu window shopping ni juz jalan2 je n xbeli pape pun kan. Tapi aku nak bagi care yang best sikit bagi hilangkan stress.Mule-mule korang ambel troli then jalan2 dengan muke riak sambil ambil barang-barang kat mall tu dengan muka berlagak tanpa melihat harga barang tersebut.Ambil semua barang yang korang nampak sampai troli tu penuh.Then,tinggalkan begitu saje.. mesti korang akan puas sebab korang dah menambahkan kerja pekerja pasaraya tu tuk letak blik barang2 yang korang dah berlagak cam nak beli td tu..Then,korang ameklah sekampit gula atau sebotol sos pergi kaunter dan bayar dengan selambenye tanpa menimbulkan sebarang syakwasangka..hahaha..


    
Hahaahahaha.. tu jelah 4 cara yang aku mampu nak kongsi dengan korang. Mungkin nampak cam majalah ujang sikit ,,Tp cuba lah try,,,sebab aku pernah wat gak care cmtu..

                   Selamat Mencuba yer...!!!!!!!!











Suka Entry ni? Like la !!